Terre Nere Santo Spirito Etna Rosso
Udskriv denne side


Navn: Terre Nere Santo Spirito Etna Rosso
Land: Italien
Region: Sicilien
Område: Etna Rosso DOC
Vinhus: Tenuta delle Terre Nere
Hjemmeside: www.tenutaterrenere.com
Vintype: Tør rødvin
Druer: 98% Nerello Mascalese - 2% Nerello Capuccio
Årgang: 2014
Alkohol: 14,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 106414
Lagerstatus: Årgang udsolgt

James Suckling: 96 points
Antonio Galloni Vinous: 94 points
Wine Enthusiast: 93 points
Wine Spectator: 90 points
Veronelli: 3 stjerner
Druerne er håndhøstede i de midterste 10 dage af oktober.

10-15 dages maceration ved 28-30 grader celsius i temperaturkontrollerede ståltanke. Malolaktisk gæring og efterfølgende lagring i 18 måneder på 25% nye franske barriques.

Rubinrød. Delikat, floral og urtekrydret næse med røde frugter, fennikel og tobak. Fast struktur, med sødme, spændstig frugt og skøn balance.

Serveres til f.eks. De bedste pastaretter. Retter med stegt eller grillet kød. Meditationsvin.

Santo Spirito er en af ejendommens 4 cru'er, dvs afgrænsede, unikke dyrkningssteder, der muliggør det at vise alle de forskellige nuancer af Nerello Mascaleses karakter. Druerne kommer fra 50-100 år gamle planter fra to marker på subzonen Santo Spirito, der ligger umiddelbart ved siden af Guardiola. Men mens Guardiola er stejl og med smalle terrasser, er hældningen på Santo Spirito blødere og terrasserne bredere, og jorden er rigere, men stadig præget af vulkansk aske. Marco de Grazia karakteriserer vinens udtryk som på en gang både feminint, generøst og sart. I munden er der både silke og fløjl, god ekstrakt og en vedvarende, dyb smag.

En af Italiens store vinpersonligheder, Marco de Grazia har sammen med sin bror Sebastiano købt ca. 30 ha jord på den særdeles aktive vulkan Etnas nordlige skråninger. 23 ha er udlagt til vin og det er planlagt at udvide vindyrkningsarealet til i alt 30-32 ha. Ejendommen råder over nogle af Europas højest beliggende vinmarker, der ligger mellem 600-1000 moh. Det betyder ganske dramatiske døgnvariationer i temperaturen, hvilket er med til at give vinene et stort særpræg og en overraskende kølighed i udtrykket. Et andet afgørende forhold er en række forskellige og helt unikke dyrkningssteder, beplantet med udelukkende lokale blå og hvide druesorter, der er med til at individuere vinene og give dem en betagende vulkansk, mineralsk karakter. Vinplanterne står enkeltvis som små træer, og til de røde vine dyrkes langt overvejende Nerello Mascalese, suppleret med Nerello Capuccio.

Som det er tilfældet hos alle topproducenter er der stort fokus på arbejdet i marken og ejendommen er certified organic fra og med årgang 2008. Vinifikation af de røde cru-vine sker med burgundisk inspiration, med 10-15 dages maceration og lagring på ca. 25% nye franske barriques i 18 måneder. Ifølge Marco de Grazia selv fremstiller han da også Middelhavets svar på Bourgogne, om end vinenes struktur også genkalder Nebbiolo, der anvendes til Barolo.
Omtaler og udmærkelser:
Veronelli: 3 stjerner
Vinguiden Veronelli udgiver hvert år en oversigt over vine, som i Veronelli's verden fortjener 3 blå stjerner svarende til en pointscore på over 91 point. Luigi Veronelli, Gigi Brozzoni og Daniel Thomases er vinskribenterne i denne meget respekteret bog om Italiensk vin.

James Suckling: 96 points
'This shows aromas of hot stones, dried raspberries and dried herbs. The palate is beautiful — light on its feet but with enough fruit, tannin and acidity to also show the intensity of the region. Incredible length that is followed throughout by fruit and texture. Drink now.'

Antonio Galloni Vinous: 94 points
'Deep red. Fresh, very deep red cherry, almond paste, sweet spice and fresh herbs on the aromatic nose. Then vibrant, juicy and dense, showing a firm tannic backbone; lively but harmonious acidity extends the ripe deep red cherry and mineral flavors on the long, suave, complex back end. Very typical of the Santo Spirito cru. With its soft, fleshy, perfumed personality, this is readier to drink than some of the other crus from Terre Nere in 2014, but has the stuffing to age well. A truly outstanding Etna Rosso, made from grapes grown in the highest portion of Santo Spirito, not far from the Guardiola cru. (Drink: 2017 - 2025)'

Wine Enthusiast: 93 points
'Graphite, grilled herb, toast and leather aromas emerge together with a balsamic note. Showing structure and finesse, the full-bodied palate delivers mature black cherry, raspberry, licorice, coffee, toasted oak and a hint of Asian spice. Firm, fine-grained tannins grip the finish. Drink 2020–2029.'

Wine Spectator: 90 points
'Bright and well-spiced, featuring pleasing flavors of ripe raspberry and mulberry fruit laced with wild herb, tarry smoke and citrus hints. Lightly fleshy and balanced, this is an accessible version, with grippy tannins firming the finish. Drink now through 2024.'


Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Instagram:Klik her
Facebook:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Terre Nere Prephylloxera Etna Rosso 2015
10-15 dages maceration ved 28-30 grader celsius i temperaturkontrollerede s.....

» Læs mere
Terre Nere Etna Bianco 2015
Druerne til denne hvidvin dyrkes på Etnas nordlige skråninger i 600 til 900.....

» Læs mere
Terre Nere Etna Rosso 2014
Planterne er sat i 1927 og i 1967 og kommer fra den vulkanske jord på Etnas.....

» Læs mere
Terre Nere Etna Rosato 2015
Denne vin blev første gang lavet i årgang 2007 som vinhusets første rosévin.....

» Læs mere