La Colombina Rosso di Montalcino
Udskriv denne side


Navn: La Colombina Rosso di Montalcino
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Rosso di Montalcino DOC
Vinhus: La Colombina
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2015
Alkohol: 14,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 122700
Pris pr. fl.: 150,00 DKK Antal:

Dette er en velafbalanceret Rosso di Montalcino, som er produceret af de Brunello-vinstokke, der endnu ikke skønnes gamle nok til at levere druer til deres Brunello di Montalcino. Egentlig er Brunello-druen en Sangiovese-klon, der i denne sydlige zone giver vine med mere dybde og struktur, end man ser i de køligere egne af provinsen. Denne vin er således lavet på 100% Brunello/Sangiovese og adskiller sig derved fra de fleste Chianti-vine, der ofte er et sammenstik af flere forskellige druer med Sangiovese som bærende element.

La Colombina Rosso di Montalcino har en frisk og indbydende næse med røde bær (især modne kirsebær) med lidt tobak og krydderi i smagen. Stilen er rank og syrefrisk med flot renhed og intensitet, der råber på mad! Her er fadlagring på store egefade brugt meget varsomt for ikke at overdøve Sangiovese-druens fornemme udtryk, og den bidrager således med bløde tanniner og en afrunding af råfrugten.

Serveret ved 17 grader er dette fremragende vin rødt kød, ristet fugl, til en let braisere-ret, ovnstegt kanin med enkelt, toskansk inspireret tilbehør eller en tomatiseret pastaret.

La Colombina er en diminutiv vingård i det sydlige Toscanas Montalcino-distrikt, hvor familien Caselli ejer 3 hektar vinmarker omkring Castelnuovo dell`Abate. Her er de naboer til bl.a. Ciacci Piccolomino og Uccelliera i Brunello-zonens feterede syd-østlige del, hvor gårdens egen vinproduktion er etableret så sent som i 1997. Indtil da havde familien Caselli, som har ejet gården i generationer, beskæftiget sig med dyrkning af oliven og druer.
Omtaler og udmærkelser:
Robert Parker: 89 points
'The 2015 Rosso di Montalcino offers cherry, red currant and raspberry that come forward in one generous whiff. There's not much beyond that, but no matter, this wine seeks to deliver simplicity and purity instead. The fruit is ripe, soft and dark, and the wine finishes on a sweet note. Yet it has the acidity to cut through southern fried chicken. It ages in French and Slavonian oak for 15 months. (2018 - 2022)

Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
La Colombina Brunello di Montalcino 2012
La Colombina er en diminutiv vingård i det sydlige Toscanas Montalcino-dist.....

» Læs mere