San Giusto Percarlo
Udskriv denne side


Navn: San Giusto Percarlo
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Toscana IGT
Vinhus: San Giusto a Rentennano
Hjemmeside: www.fattoriasangiusto.it
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2011
Alkohol: 14,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 126611
Pris pr. fl.: 460,00 DKK Antal:

Kun 4 flasker tilbage
Bemærk venligst at antal flasker tilbage først opdateres når bekræftelse er sendt til køber. Der er altså ingen garanti for at anførte antal er til rådighed. Du er velkommen til at kontakte os for info om lagerstatus.

Antonio Galloni Vinous: 97 points
Robert Parker: 94 points
Veronelli: 3 stjerner
Fra 17 og op til 35 dages maceration på emaljerede cementtanke. Lagres 22 måneder på en kombination af 20% nye franske barriques og 500 liters tonneaux. Dernæst flaskelagring ca. 15 måneder.

Dyb rubinrød. Et betagende udtryk for Sangiovese. Karakterfuld, dyb og fængslende vin med Gaiole-struktur, balance og en skøn, nuanceret palet af duft- og smagsstoffer.

Percarlo er fremstillet første gang i 1983. Druerne selekteres klase for klase fra de ældste planter fra de 8 bedste ha med Sangiovese. De høstes relativt sent og får lov at modne udover den normale modningstid og høstudbyttet er lavt. Det giver en stofrig, potent vin, der kan antage en rosenfloral karakter og som altid har en unik varietaltypicitet, der individueres af dyrkningshabitatet: Markant struktureret, med smidige, modne tanniner, stor, næsten imposant smagsfylde og en overbevisende længde i afslutningen.

Anvendelsen af ny eg er på det seneste nedtonet og der anvendes nu en kombination af barriques og tonneaux.

Percarlo er på mange måder det ypperste udtryk for Sangiovese dyrket i Gaiole og er en vin, der for længst har opnået kultstatus.

Gemmes til særlige lejligheder, eller: lejligheden bliver særlig, når vinen drikkes.


Selve ejendommen er grundlagt før år 1200, og har tidligere været et nonnekloster. Gennem et ægteskab blev San Giusto a Rentenanno en del af familien Martini di Cigalas tilværelse i 1914, og gik i arv til Enrico i 1956. Siden 1992 er ejendommen blevet drevet af hans børn, Luca, Francesco og Elisabetta. Luca og Francesco har ansvaret for kælder og marker, mens Elisabetta tager sig af det administrative.

Fattoria San Giusto a Rentenano er hjemhørende i Gaiole, der giver nogle af de mest længelevende og velstrukturerede af alle Chianti. Idealet er at fremstille rene, præcise og varietal-tro vine, der nøje udtrykker deres territorio eller dyrkningssted og der grønthøstes i et omfang hvor 40-50% af den potentielle høst bortskæres. Der er i alt 160 ha jord, hvoraf de 31 ha er udlagt til vinmarker, hvorfra der fremstilles i omegnen af 85.000 flasker årligt.

Markerne er langt overvejende beplantet med Sangiovese, Toscanas store drue, som umiskendeligt giver de klassiske vine herfra deres store egenkarakter. De to Chianti og den sublime Percarlo er alle sikre vidnesbyrd herom. Derudover dyrkes Canaiolo, Merlot, Malvasia og Trebbiano og de to sidstnævnte anvendes til fremstillingen af ca. 2000 halvflasker af en både fortryllende og særdeles anerkendt Vinsanto af stor dybde og rigdom, der på helt traditionel vis lagres 5 år på små 50 liters egetræsfade kaldet caratelli. Merlot anvendes alene til La Ricolma, som er blandt Italiens bedste på denne drue. Alle vine er stærkt anmelderroste.
Omtaler og udmærkelser:
Veronelli: 3 stjerner
Vinguiden Veronelli udgiver hvert år en oversigt over vine, som i Veronelli's verden fortjener 3 blå stjerner svarende til en pointscore på over 91 point. Luigi Veronelli, Gigi Brozzoni og Daniel Thomases er vinskribenterne i denne meget respekteret bog om Italiensk vin.

Antonio Galloni Vinous: 97 points
'The 2011 Percarlo is one of the most beautiful, expressive young Percarlos I have ever tasted. Fine, silky and exceptionally polished, the 2011 boast stunning textural depth and richness. Absolutely nothing is out of place in this super-sexy, racy, Percarlo. Once again San Giusto has elevated Sangiovese to a lofty, rarified level. Readers who can find the 2011 Percarlo should not hesitate. It is a real stunner. Drink: 2018-2031.'

Robert Parker: 94 points
'The stunning 2011 Percarlo (Sangiovese) has been in bottle for one and a half years. Some 30% of the fruit this year was discarded because summer heat burned many of the berries. Great work was done at the sorting table to make sure that only the best berries were selected for this wine. That hard work has paid off because this is a profound expression of Sangiovese with sweet and soft contours of cherry and blackberry. The wine shows enormous complexity of character and a perfect sense of balance between its masculine and feminine side. It needs another five years of cellar aging. Drink: 2016 - 2028.'
Andre årgange af denne vin:
» San Giusto Percarlo 2013
Køkkenskriverier
Go'dav igen
21. september 2015

Italien er et stort land. Når man handler med vin fra de fleste af landets 21 regioner, er det svært jævnligt .....

» Læs mere




Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Instagram:Klik her
Facebook:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Bemærk!
» Klik her for info
Fra samme producent
San Giusto La Ricolma Merlot 2015
La Ricolma er fremstillet af 100% Merlot fra de bedste vinmarker. Druerne e.....

» Læs mere
San Giusto Chianti Classico 2015
Fjorten dages maceration på temperaturkontrollerede ståltanke efterfulgt 10.....

» Læs mere
San Giusto Percarlo 2013
Fra 17 og op til 35 dages maceration på emaljerede cementtanke. Lagres 22 m.....

» Læs mere
San Giusto Le Baròncole Chianti Classico Riserva 2012
Chianti Riserva fra San Giusto a Rentennano blev fremstillet første gang i .....

» Læs mere