San Giusto Percarlo
Udskriv denne side


Navn: San Giusto Percarlo
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Toscana IGT
Vinhus: San Giusto a Rentennano
Hjemmeside: www.fattoriasangiusto.it
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2012
Alkohol: 14,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 126612
Lagerstatus: Årgang udsolgt
Andre årgange:
» 2011
» 2013

Antonio Galloni Vinous: 97 points
Robert Parker: 95 points
Wine Spectator: 93 points
Veronelli: 3 stjerner
Denne vin er certificeret økologisk
Fra 17 og op til 35 dages maceration på emaljerede cementtanke. Lagres 22 måneder på en kombination af 20% nye franske barriques og 500 liters tonneaux. Dernæst flaskelagring ca. 15 måneder.

Dyb rubinrød. Et betagende udtryk for Sangiovese. Karakterfuld, dyb og fængslende vin med Gaiole-struktur, balance og en skøn, nuanceret palet af duft- og smagsstoffer.

Percarlo er fremstillet første gang i 1983. Druerne selekteres klase for klase fra de ældste planter fra de 8 bedste ha med Sangiovese. De høstes relativt sent og får lov at modne udover den normale modningstid og høstudbyttet er lavt. Det giver en stofrig, potent vin, der kan antage en rosenfloral karakter og som altid har en unik varietaltypicitet, der individueres af dyrkningshabitatet: Markant struktureret, med smidige, modne tanniner, stor, næsten imposant smagsfylde og en overbevisende længde i afslutningen.

Anvendelsen af ny eg er på det seneste nedtonet og der anvendes nu en kombination af barriques og tonneaux.

Percarlo er på mange måder det ypperste udtryk for Sangiovese dyrket i Gaiole og er en vin, der for længst har opnået kultstatus.

Gemmes til særlige lejligheder, eller: lejligheden bliver særlig, når vinen drikkes.


Selve ejendommen er grundlagt før år 1200, og har tidligere været et nonnekloster. Gennem et ægteskab blev San Giusto a Rentenanno en del af familien Martini di Cigalas tilværelse i 1914, og gik i arv til Enrico i 1956. Siden 1992 er ejendommen blevet drevet af hans børn, Luca, Francesco og Elisabetta. Luca og Francesco har ansvaret for kælder og marker, mens Elisabetta tager sig af det administrative.

Fattoria San Giusto a Rentenano er hjemhørende i Gaiole, der giver nogle af de mest længelevende og velstrukturerede af alle Chianti. Idealet er at fremstille rene, præcise og varietal-tro vine, der nøje udtrykker deres territorio eller dyrkningssted og der grønthøstes i et omfang hvor 40-50% af den potentielle høst bortskæres. Der er i alt 160 ha jord, hvoraf de 31 ha er udlagt til vinmarker, hvorfra der fremstilles i omegnen af 85.000 flasker årligt.

Markerne er langt overvejende beplantet med Sangiovese, Toscanas store drue, som umiskendeligt giver de klassiske vine herfra deres store egenkarakter. De to Chianti og den sublime Percarlo er alle sikre vidnesbyrd herom. Derudover dyrkes Canaiolo, Merlot, Malvasia og Trebbiano og de to sidstnævnte anvendes til fremstillingen af ca. 2000 halvflasker af en både fortryllende og særdeles anerkendt Vinsanto af stor dybde og rigdom, der på helt traditionel vis lagres 5 år på små 50 liters egetræsfade kaldet caratelli. Merlot anvendes alene til La Ricolma, som er blandt Italiens bedste på denne drue. Alle vine er stærkt anmelderroste.
Omtaler og udmærkelser:
Veronelli: 3 stjerner
Vinguiden Veronelli udgiver hvert år en oversigt over vine, som i Veronelli's verden fortjener 3 blå stjerner svarende til en pointscore på over 91 point. Luigi Veronelli, Gigi Brozzoni og Daniel Thomases er vinskribenterne i denne meget respekteret bog om Italiensk vin.

Antonio Galloni Vinous: 97 points
'One of the highlights of the vintage, the 2012 Percarlo boasts striking depth and nuance. All of the richness and intensity of the vintage is present, but there is a crystalline purity to the 2012 that is impossible to miss. Crushed flowers, sweet red berries, mint and brisk saline notes wrap around the striking, deeply expressive finish. The 2012 is perhaps not as explosive or concentrated as Percarlo can be, but instead there is an element of translucence in the fruit that is incredibly inviting. My impression is that the 2012 will develop along the lines of some of the more finessed Percarlos in the estate's history. What a gorgeous wine this is. Drink: 2017-2032.'

Robert Parker: 95 points
'(Monica Larner) Due to the very hot growing season, the 2012 Percarlo shows slightly evolved and spicy aromas of tobacco and leather on first nose. This pure expression of Sangiovese from the cooler Gaiole in Chianti sub zone is aged in French oak for 22 months. The wine expresses a dark and savory side of the mighty Tuscan grape with dark fruit, plum and dried blackberry. Yet, there is enormous depth and beauty here. Balsam and menthol notes appear on the close and the wine's finish can be counted in many long minutes. The mouthfeel has some areas of sharpness and edginess that will soften with time. (Drink: 2018 - 2035)'

Wine Spectator: 93 points
'Vanilla oak notes accent the plum and cherry fruit, offset by solid tannins. Finds equilibrium, building in intensity and ending with an elegant, savory finish. Decant. Sangiovese. Drink now through 2024.'
Andre årgange af denne vin:
» San Giusto Percarlo 2011
» San Giusto Percarlo 2013
Køkkenskriverier
Go'dav igen
21. september 2015

Italien er et stort land. Når man handler med vin fra de fleste af landets 21 regioner, er det svært jævnligt .....

» Læs mere




Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
San Giusto Percarlo 2013
Fra 17 og op til 35 dages maceration på emaljerede cementtanke. Lagres 22 m.....

» Læs mere
San Giusto La Ricolma Merlot 2013
La Ricolma er fremstillet af 100% Merlot fra de bedste vinmarker. Druerne e.....

» Læs mere
San Giusto Percarlo 2011
Fra 17 og op til 35 dages maceration på emaljerede cementtanke. Lagres 22 m.....

» Læs mere
San Giusto Chianti Classico 2013
Fjorten dages maceration på temperaturkontrollerede ståltanke efterfulgt 10.....

» Læs mere
San Giusto Le Baròncole Chianti Classico Riserva 2012
Chianti Riserva fra San Giusto a Rentennano blev fremstillet første gang i .....

» Læs mere