San Giusto Percarlo
![]()
Dyb rubinrød. Et betagende udtryk for Sangiovese. Karakterfuld, dyb og fængslende vin med Gaiole-struktur, balance og en skøn, nuanceret palet af duft- og smagsstoffer. Percarlo er fremstillet første gang i 1983. Druerne selekteres klase for klase fra de ældste planter fra de 8 bedste ha med Sangiovese. De høstes relativt sent og får lov at modne udover den normale modningstid og høstudbyttet er lavt. Det giver en stofrig, potent vin, der kan antage en rosenfloral karakter og som altid har en unik varietaltypicitet, der individueres af dyrkningshabitatet: Markant struktureret, med smidige, modne tanniner, stor, næsten imposant smagsfylde og en overbevisende længde i afslutningen. Anvendelsen af ny eg er på det seneste nedtonet og der anvendes nu en kombination af barriques og tonneaux. Percarlo er på mange måder det ypperste udtryk for Sangiovese dyrket i Gaiole og er en vin, der for længst har opnået kultstatus. Gemmes til særlige lejligheder, eller: lejligheden bliver særlig, når vinen drikkes. Selve ejendommen er grundlagt før år 1200, og har tidligere været et nonnekloster. Gennem et ægteskab blev San Giusto a Rentenanno en del af familien Martini di Cigalas tilværelse i 1914, og gik i arv til Enrico i 1956. Siden 1992 er ejendommen blevet drevet af hans børn, Luca, Francesco og Elisabetta. Luca og Francesco har ansvaret for kælder og marker, mens Elisabetta tager sig af det administrative. Fattoria San Giusto a Rentenano er hjemhørende i Gaiole, der giver nogle af de mest længelevende og velstrukturerede af alle Chianti. Idealet er at fremstille rene, præcise og varietal-tro vine, der nøje udtrykker deres territorio eller dyrkningssted og der grønthøstes i et omfang hvor 40-50% af den potentielle høst bortskæres. Der er i alt 160 ha jord, hvoraf de 31 ha er udlagt til vinmarker, hvorfra der fremstilles i omegnen af 85.000 flasker årligt. Markerne er langt overvejende beplantet med Sangiovese, Toscanas store drue, som umiskendeligt giver de klassiske vine herfra deres store egenkarakter. De to Chianti og den sublime Percarlo er alle sikre vidnesbyrd herom. Derudover dyrkes Canaiolo, Merlot, Malvasia og Trebbiano og de to sidstnævnte anvendes til fremstillingen af ca. 2000 halvflasker af en både fortryllende og særdeles anerkendt Vinsanto af stor dybde og rigdom, der på helt traditionel vis lagres 5 år på små 50 liters egetræsfade kaldet caratelli. Merlot anvendes alene til La Ricolma, som er blandt Italiens bedste på denne drue. Alle vine er stærkt anmelderroste.
Vinguiden Veronelli udgiver hvert år en oversigt over vine, som i Veronelli's verden fortjener 3 blå stjerner svarende til en pointscore på over 91 point. Luigi Veronelli, Gigi Brozzoni og Daniel Thomases er vinskribenterne i denne meget respekteret bog om Italiensk vin. Antonio Galloni Vinous: 98 points 'A wine of extraordinary finesse, the 2013 Percarlo is utterly magnificent. Creamy and beautifully layered in the glass, the 2013 speaks to finesse more than the power and explosiveness that is often found here. With time in the glass, the mid-palate fleshes out and the flavors gain in intensity and darkness. When young, Percarlo is often forbiddingly tannic, but the gradual move towards larger format barrels and casks has, among other things, given the wine much more textural elegance. I can't wait to see how it ages. This is one of the most complete and strikingly beautiful wines of the vintage. (Drink: 2020 - 2038)' Wine Spectator: 89 points 'Intense and pure, with violet and cherry aromas and flavors picking up a sheen of vanilla, along with wood tannins from the oak. Balanced on the dry side. Sangiovese. Best from 2018 through 2023.'
» San Giusto Percarlo 2012 Køkkenskriverier
|
Hanne Doré: | 64 84 10 50 |
Benny Doré: | 20 49 10 24 |
E-mail: | Klik her |
Åbningstider: | Klik her |
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato. | |
Tilmelding: | » Klik her |