Alessandria Barolo
Udskriv denne side


Navn: Alessandria Barolo
Land: Italien
Region: Piemonte
Område: Barolo DOCG
Vinhus: Gianfranco Alessandria
Hjemmeside: www.gianfrancoalessandria.com
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Nebbiolo
Årgang: 2011
Alkohol: 15,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 133111
Lagerstatus: Midlertidigt udsolgt
Andre årgange:
» 2013

Robert Parker: 93 points
Antonio Galloni Vinous: 91 points
Druerne stammer fra en sydøstvendt mark på 1,1 hektar i Monforte d'Alba. Stokkene er plantet i perioden 1975 - 2000. Udbyttet er ca. 7 tons druer pr. hektar (4000 planter).

Maceration / gæring i 6-7 dage ved 28-30 grader, efterfulgt af malolaktisk gæring.

Lagret 24 måneder på barriques, hvoraf 30% er nye og efterfølgende lagret 12 måneder på flaske inden frigivelse.

Tæt rubinrød farve med granatrøde skygger og en bouquet med noter af roser, solbær, tjære og tobak.

Fast og på samme tid generøs smag som er velstruktureret med typetro tanniner og en dyb, vedholdende karakter.

Velegnet til f.eks. kødbaserede retter - gerne vildt.
Omtaler og udmærkelser:
Robert Parker: 93 points
'The delicious 2011 Barolo is a great wine that stands tall in this challenging vintage. It opens to opulent layers of dark fruit, blackcurrant, spice, plum, rum cake and licorice. The wine is vigorous and velvety with a great sense of inner energy and momentum. It shows continuity and dense consistency that wraps thickly over the palate in an extremely pleasant manner. Drink: 2016 - 2028.
Gianfranco Alessandria is one of my favorite producers in the Monforte d'Alba township. He runs this boutique estate with his wife Bruna and his young daughter Vittoria. They farm 5.5 hectares of vines (that they own) plus an additional 1.5 hectares that are rented. I remember meeting Vittoria as a teen as she worked expertly in the winery and did most of the heavy lifting. She is a great example of the newest generation of vintners to tame the beautiful Nebbiolo grape. (Monica Larner)'

Antonio Galloni Vinous: 91 points
'Round, sensual and enticing, the Gianfranco Alessandria's 2011 Barolo expresses the personality of the vintage in spades. Juicy red cherries, crushed flowers, cinnamon, mint and rose petals are all laced into the silky, polished finish. The 2011 will drink well upon release and for another decade or so. Drink: 2016 - 2026.'
Andre årgange af denne vin:
» Alessandria Barolo 2013
Køkkenskriverier
Carpe diem Barolo
06. juli 2015

Efter den meget hypede årgang 2010 Barolo er vi nu i gang med efterfølgeren fra 2011. 2010 er med rette blev b.....

» Læs mere
Den ku' Monica også li'
30. juni 2015

For ikke så længe siden skrev jeg lidt om min begejstring for den nye årgang af Gianfranco Alessandria's Langh.....

» Læs mere
Fra tømrer til vinbonde
15. april 2013

Gianfranco Alessandria var godt i gang som tømrer, da hans far døde i 1986. Faderens død blev dog et vendepunk.....

» Læs mere




Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine
» Nye årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Alessandria San Giovanni Barolo 2013
Gæret i ståltanke med 5 dages maceration, malolaktisk gæring på barriques o.....

» Læs mere
Alessandria Barolo 2013
Druerne stammer fra en sydøstvendt mark på 1,1 hektar i Monforte d'Alba. St.....

» Læs mere
Alessandria Vittoria Barbera d'Alba 2013
Gæret på ståltanke, seks dages maceration. Malolaktisk gæring på franske ba.....

» Læs mere
Alessandria San Giovanni Barolo 2011
Gæret i ståltanke med 5 dages maceration, malolaktisk gæring på barriques o.....

» Læs mere
Alessandria Barbera d'Alba 2014
Alkoholgæring i 5 dage ved 30-32 grader C, med efterfølgende malolaktisk gæ.....

» Læs mere
Alessandria Langhe Nebbiolo 2013
Gæret i temperaturkontrollerede ståltanke med 5 dages maceration. Malolakti.....

» Læs mere