Cascina Fontana Barolo
Udskriv denne side


Navn: Cascina Fontana Barolo
Land: Italien
Region: Piemonte
Område: Barolo DOCG
Vinhus: Cascina Fontana
Hjemmeside: www.cascinafontana.com
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Nebbiolo
Årgang: 2010
Alkohol: 13,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 134010
Pris pr. fl.: 295,00 DKK Antal:

Kun 2 flasker tilbage
Bemærk venligst at antal flasker tilbage først opdateres når bekræftelse er sendt til køber. Der er altså ingen garanti for at anførte antal er til rådighed. Du er velkommen til at kontakte os for info om lagerstatus.

Gambero Rosso: 3 glas
Antonio Galloni Vinous: 90 points
Mario Fontanas vine er smukke og veldefinerede i deres struktur. Ikke ulig Marios eget væsen kan hans vine til en start virke lidt reserverede, men efter kort tid åbner de sig med en klassisk, rank og generøs frugt.

Mario Fontana er 6. generation af en vinfamilie, men valgte i 1995 at gå solo efter nogle familiære overensstemmelser. Sammen med hans mor Elda, hans hustru Luisa og hans to børn Edoardo og Vasco fremstiller Mario årligt ca. 25.000 flasker.

Huset ligger i den lille lokalitet Perno i kommunen Monforte d'Alba. Cascina Fontanas marker ligger primært i kommunen Castiglione Falletto. Her besidder huset gode parceller på både Villero og Valletti. Villeromarken på 0,5 ha. - der må betegnes som en cru - er tilplantet med nebbiolo af sorten Michet. Vallettimarken befinder sig tæt ved grænsen til Monforte, ikke langt fra Bussia. Marken er på godt 1,2 ha. og med sin perfekte beliggenhed får den sol fra morgen til aften.

Denne mark er tilplantet med nebbiolo-sorten Rosé. Desuden haves også 0,6 ha. i Gallinottomarken i Annunziata syd for La Morra. Marken er en perfekt sydvendt mark og tilplantet med nebbiolo- sorten Lampia. Ikke ulig Mascarello fremstiller Cascina Fontana kun én samlet barolo fra disse tre marker. Endelig har Mario Fontana også lidt marker i Sinio lige uden for Barolo-zonen. Alt i alt ejer huset i dag 4 ha.

Mario Fontana har en traditionel tilgang til det at lave vin. Det er tydeligt, at for Mario er det at være en vinmager fra Langhe ikke en person der lader sig gribe af øjeblikkets mode, men en person som bygger videre på tidligere generationers traditioner og akkumuleret viden. Som nævnt blandes nebbioloen fra de tre marker til én barolo ud fra devisen: summen af hvert element… Vinen lagres to år på 20 hl. slavonske fade, et år på ståltank samt et år på flaske. Der opereres med relativt lange fermentationstider, der for baroloens vedkommende kan strække sig fra 20-40 dage! Temperaturerne ved fermentation ligger fra 25 grader - 28 grader.

Nebbiolo'en, der kommer fra Pozzo i Castiglione og Sionio, macererer i kortere tid end baroloen, hvorefter den lagres på brugte barriques. Dette er en vin, der både kan nydes ung og efter 10 år. Druerne til barbera'en kommer både fra Sinio og fra Castiglione Falletto.

Helt i tråd med det øvrige arbejde opererer Mario med naturlig stabilisering og klaring af vinen. Således stilles fadene udenfor om vinteren, så selv de små partikler bundfældes. Der filtreres ikke, og et let bundfald kan forekomme efter flere år. Normalt tilsætter Mario ikke gær. Men hvis gæringen et år ikke vil starte eller går i stå, lægger han ikke skjul på, at han blander en lille gærstarter i. Vinene svovles med et absolut minimum, op til 30/35 mg fri svovl pr. liter.
Omtaler og udmærkelser:
Gambero Rosso: 3 glas
Gambero Rosso, som nogen kalder den italienske vinbibel, hedder i virkeligheden Vini d'Italia eller i den engelske udgave Italian Wines. Gambero Rosso udgives en gang om året med flere tusinde vurderinger af italienske vine. De bedste producenter og deres vine beskrives ret detaljeret, og de bedste vine tildeles fra et til tre glas. En vin der har været med i finalen om de maksimale tre glas får 2 røde glas.

Antonio Galloni Vinous: 90 points
'Cascina Fontana's 2010 Barolo is not for the timid. Huge swaths of tannin provide the backbone for a super-classic wine that shows the more austere side of Barolo, and I mean that in the best sense of the word. Sweet red cherries, mint, orange peel and white pepper are some of the notes that inform this intense, pulsating wine. The slightly oxidative style is decidedly old school, yet it all works nicely. There is no shortage of intrigue here. It would be great to see a little more finesse, however. Drink 2018 - 2030.'
Køkkenskriverier
2010
12. september 2015

Som vinhandler har man fornøjelsen af, at hvert nyt år er forskellig fra det foregående. Almindeligt vejrlig -.....

» Læs mere
Hemmelighed afsløret
20. januar 2015

En af de bedst bevarede Barolo hemmeligheder i Langhe regionen er ikke længere forbeholdt de få. Mario Fontana.....

» Læs mere




Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Instagram:Klik her
Facebook:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
DoréDelicato har i øjeblikket desværre ikke andre varer fra Cascina Fontana.

Vi vil selvfølgelig gerne forsøge at skaffe det produkt du søger, så kontakt os venligst med din forespørgsel.