Fratelli Alessandria Barolo Gramolere
Udskriv denne side


Navn: Fratelli Alessandria Barolo Gramolere
Land: Italien
Region: Piemonte
Område: Barolo DOCG
Vinhus: Fratelli Alessandria
Hjemmeside: www.fratellialessandria.it
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Nebbiolo
Årgang: 2013
Alkohol: 14,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 136713
Pris pr. fl.: 420,00 DKK Antal:

Antonio Galloni Vinous: 94 points
Gramolere-marken ligger syd, syd-vestligt eksponeret i Monforte d'Alba på en blanding af kalkholdigt ler og sand. På denne topmark ejer familien 2 hektar med over 40 år gamle stokke. Vinene fra Monforte er mere 'bredskuldrede' og har mere struktur og balsamisk tjærepræg end Verduno-vinene, men ikke desto mindre fornemmer man også i denne vin Fratelli Alessandrias finesserige stil.

Vinifikationen foregår efter samme modus som de øvriger cru'er, hvilket vil sige maceration af knap 3 ugers varighed, hvorefter vinen lagres ca. tre år på fade: først tilbringer den 8 måneder år på franske Tonneaux (500 L), fulgt af 24 måneder på et stort 4.000 liters fad og efterfølgende flaskelagring. Der er stor nydelse at hente allerede ved frigivelse, men vinen vil naturligvis folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring: henlæggelsespotentiale: 12-20 år efter høstår.

Dette er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder et konglomerat af finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter, tjære og chokolade. Der er moden sødme i frugten, men finishen er klassisk tør med modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring bare tiltage i kompleksitet. Med andre ord går denne vin trygt fremtiden i møde!

Denne vin viser sit værd, når den serveres korrekt (Bourgogneglas og tempereret til 18°) og sættes sammen med den rette mad, som i dette tilfælde kunne være enkle kødstykker med stegeflade, især Piemontes kraftige, rustikke braisere-retter, svamperisotto eller (i sæsonen!) stegt hårvildt. Har man ikke tid til de store gastronomiske sværdslag, så kan en kærlig svampetoast uden trøffelolie eller et stykke vellagret Parmigiano også udfylde rollen.
Omtaler og udmærkelser:
Antonio Galloni Vinous: 94 points
'The 2013 Barolo Gramolere is the most linear and taut of these 2013 Barolos from Alessandria. Chalk, white pepper, mint and sweet red toned fruit give the wine its brightness. Intensely saline and sculpted, the 2013 plays off a real sense of energy and drive. It, too, needs plenty of time in bottle to be at its very best. Today, the 2013 pulses with energy, but the best is yet to come. Vittore Alessandria is naturally most often associated with Barolos from Verduno, his home town, but the Gramolere, from an estate vineyard in Monforte, is often one of the better wines in the range, as it is once again in 2013. (Drink: 2021 - 2043)'


Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine
» Nye årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Fratelli Alessandria Barolo Monvigliere 2013
Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lav.....

» Læs mere
Fratelli Alessandria Barolo San Lorenzo 2013
Denne Barolo er lavet på egne, håndhøstede druer, fra kun 0,8 hektar af det.....

» Læs mere
Fratelli Alessandria Barbera d'Alba Priòra 2013
Der produceres kun ca. 6.000 flasker af denne vin, som laves af et blend af.....

» Læs mere
Fratelli Alessandria Langhe Nebbiolo Prinsiòt 2013
At benævne Fratelli Alessandrias Langhe Nebbiolo som 'Barolos lillebror' vi.....

» Læs mere
Fratelli Alessandria Barolo 2011
Denne Barolo er lavet på egne, håndhøstede druer, fortrinsvis fra kalkholdi.....

» Læs mere
Fratelli Alessandria Barolo Chinato
Nej, dette er ikke Barolo fra en mark ved navn Chinato, men derimod en vask.....

» Læs mere