Fèvre-Fèvre Chablis
Udskriv denne side


Navn: Fèvre-Fèvre Chablis
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Chablis
Vinhus: Fèvre-Fèvre
Vintype: Tør hvidvin
Druer: 100% Chardonnay
Årgang: 2017
Alkohol: 12,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 150200
Lagerstatus: Midlertidigt udsolgt
» Send forespørgsel

Fèvre-Fèvres Chablis laves på Chardonnay-druer som dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100% i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.) hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning 'sur lie' (med bundfald). Processen varer i min. 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.

Chablis fra Fèvre-Fèvre har en frisk, aromatisk duft med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede en flot mineralitet i duften. Smagen er ligeledes meget frugtrig, godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og af mineralitet.

Server den til skaldyrsretter, skaldyrssupper, grillet fisk, østers eller friskpillede rejer.

Fèvre familien har arbejdet med vin i Chablis i flere århundreder, selv om slægtsforskningen kun når tilbage til 1745! I dag er det Nathalie & Gilles FÈVRE som står ved roret. Begge er uddannet oenologer og efter at have arbejdet for vinfirmaer i både Frankrig (især Chablis) og udlandet, lykkedes det dem at samle familiens besiddelser igen, og de dyrker i dag 47 ha. vinmarker i appellationerne Chablis - Chablis 1. Cru (Vaulorent, Fourchaume og Mont de Milieu) og Chablis Grand Cru (Les Preuses).
Parret har fordelt deres arbejdsindsats, så Nathalie regerer i cuveriet og Gilles står for vinmarkerne. Alt er passet og plejet til perfektion; både vinmarkerne og cuveriet er en drøm og i en klasse for sig. Ikke underligt, at vinene er så krystalklare og mineralske! Dyrkningen i vinmarkerne foregår efter 'agriculture raisonnée' (integreret landbrug) principper. Nathalie vinificerer Chablis og 1. Cru Fourchaume 100% på stål, hvorimod Chablis 1. Cru Vaulorent får op til 15% fadgæring. Chablis Grand Cru 'Les Preuses' er vinificeret 70% i ståltank og 30% i barrique.

Bourgognes nordligste Appellation Chablis ligger ca. 120 km. nordvest for Beaune i retning mod Paris, i nærheden af byen Auxerre. Det som engang var Frankrigs hovedstad Paris' største leverandør af rødvine, er i dag kendt verden over for sine aromatiske, elegante og nærmest blomsteragtige hvidvine, lavet på druen Chardonnay. Varierede jordbundsforholde, eksponeringer og dyrkningshøjder, samt et lidt barskere klima end i resten af Bourgogne, giver ofte store diversitet i vinene fra Chablis.

Som for resten af Bourgogne afhænger kvaliteten af Chablisvinene også her af de producenter som laver dem!
Køkkenskriverier
Fransk forår
15. april 2015

Lige i rette tid til forårets konfirmations- og studenterfester har vi fået et rigtig godt tilbud fra vinhuset.....

» Læs mere
Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Fèvre-Fèvre Chablis 1. Cru Fourchaume 2013
Fèvre-Fèvres Chablis 1. Cru Fourchaume laves på Chardonnay-druer som dyrkes.....

» Læs mere