Fèvre-Fèvre Chablis 1. Cru Fourchaume
Udskriv denne side


Navn: Fèvre-Fèvre Chablis 1. Cru Fourchaume
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Chablis
Vinhus: Fèvre-Fèvre
Vintype: Tør hvidvin
Druer: 100% Chardonnay
Årgang: 2013
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 150900
Lagerstatus: Årgang udsolgt
» Send forespørgsel

Fèvre-Fèvres Chablis 1. Cru Fourchaume laves på Chardonnay-druer som dyrkes på 12 ha. på den vinmark, som af mange vurderes som den bedste 1. Cru i Chablis. Den lang skråning vender direkte mod solen og giver altid druerne en perfekt modning. Undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og tillader kun en begrænset udbytte. Vinstokkene er plantet i 1942 og i 1989. Vinen er vinificeret 100% i temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Gæringen efterfølges af en modning 'sur lie' (med bundfald). Processen varer i min. 12 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.

Chablis 1. Cru Fourchaume har en dyb, en smule eksotisk, aromatisk duft med nuancer af appelsinskal, gule ferskner og mango og samtidig en meget ren og mineralsk stil. I smagen åbner vinen sig hurtigt. Først en smule lukket og mineralsk, men derefter utrolig charmerende, dyb og kompleks, med en næsten sart finish.

Server den til skaldyrs- eller fiskeretter men også til hvidt kød i lyse saucer.

FÈVRE familien har arbejdet med vin i Chablis i flere århundreder, selv om slægtsforskningen kun når tilbage til 1745! I dag er det Nathalie & Gilles FÈVRE som står ved roret. Begge er uddannet oenologer og efter at have arbejdet for vinfirmaer i både Frankrig (især Chablis) og udlandet, lykkedes det dem at samle familiens besiddelser igen, og de dyrker i dag 47 ha. vinmarker i appellationerne Chablis - Chablis 1. Cru (Vaulorent, Fourchaume og Mont de Milieu) og Chablis Grand Cru (Les Preuses).

Parret har fordelt deres arbejdsindsats, så Nathalie regerer i cuveriet og Gilles står for vinmarkerne. Alt er passet og plejet til perfektion; både vinmarkerne og cuveriet er en drøm og i en klasse for sig. Ikke underligt, at vinene er så krystalklare og mineralske! Dyrkningen i vinmarkerne foregår efter 'agriculture raisonnée' (integreret landbrug) principper. Nathalie vinificerer Chablis og 1. Cru Fourchaume 100% på stål, hvorimod Chablis 1. Cru Vaulorent får op til 15% fadgæring. Chablis Grand Cru 'Les Preuses' er vinificeret 70% i ståltank og 30% i barrique.

Bourgognes nordligste Appellation Chablis ligger ca. 120 km. nordvest for Beaune i retning mod Paris, i nærheden af byen Auxerre. Det som engang var Frankrigs hovedstad Paris' største leverandør af rødvine, er i dag kendt verden over for sine aromatiske, elegante og nærmest blomsteragtige hvidvine, lavet på druen Chardonnay. Varierede jordbundsforholde, eksponeringer og dyrkningshøjder, samt et lidt barskere klima end i resten af Bourgogne, giver ofte store diversitet i vinene fra Chablis.


Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Fèvre-Fèvre Chablis 2017
Fèvre-Fèvres Chablis laves på Chardonnay-druer som dyrkes på forskellige pa.....

» Læs mere