Maynard's Colheita Porto
Udskriv denne side


Navn: Maynard's Colheita Porto
Land: Portugal
Region: Porto e Norte
Område: Douro
Vinhus: Maynard's
Hjemmeside: www.baraodevilar.com
Vintype: Portvin
Druer:
Årgang: 2005
Alkohol: 20,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 190405
Pris pr. fl.: 160,00 DKK Antal:

Maynard's er en nyhed, skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl.a. tidl. Noval) og Tiago Trigo (tidl. Taylor's og Sogrape). Familien van Zeller har gennem århundreder været involveret i fremstillingen og eksport af kvalitets-port, bl.a. hos så kendte huse som Kopke, Burmester, Borges, Andresen og Noval. Maynard's er et helt nyt hus, men med rødder langt tilbage i historien.

Maynard's Colheita 2001 er lagret 10 år på mindre træfade før aftapningen, som i øvrigt foregår uden tilsætning af svovl, og vinen er nu - dybt mahognifarvet - drikkeklar. Som noget hel nyt er denne Colheita tappet uden forudgående filtrering. Dette er fremgangsmåden, når man har med Vintage Port at gøre, men er en nyskabelse inden for Tawny-typerne. Om det er årgangen eller den nye produktionstilgang, der er årsagen skal være uvist, men dette er en usædvanlig kraftfuld, tæt Colheita, der har fremragende balance mellem ungdommelig, vinøs kraft og komplekse lagringsaromaer. Dette er flydende brunsviger, nødder, orangeskal, cremet vanilje og syltede figner med stor intensitet og helt uimodståelig spændstighed. Stor koncentration og fløjlsblød frugt går hånd i hånd, og dette er en vin, der er usædvanlig svær at se sig sur på!

Maynard's Colheita 2001 er en portvin, man kan drikke helt uden mad til, men prøv at overhælde din vaniljeis med 'brændte figner' og drik så denne vin til; det er en himmerigskombination! Denne Colheita er også særdeles gangbar til crème caramel, til en vellagret Comté med sukkersyltet, pikant frugt.

Husk at nyde vinen af rummelige glas, så man også får duftoplevelsen med. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 17-18 grader.

90 points Gastro:
'Kompleks og frisk duft med kirsebærsten, eau de vie de kirsch, røgetræ, chokolade, brunsviger mens der på tungen er balance, forbløffende mildhed og harmoni, næsten ingen oxyderede toner og pur elegance.'
René Langdahl Jørgensen, Gastro

91 points portvin.nu:
'Duften er præget af en ret krydret stil. Der er kraftige toner af fennikel, lakridsrod og man føler sig en smule i baglokalet af et apotek. Spændende krydderurter. Smagen er kraftfuld. Spændstig med frugtede nuancer. God balance og varer ret længe. Fin til hårde oste og nødder.'
Henrik Marcussen, portvin.nu
Køkkenskriverier
Kort om Port
19. maj 2015

Lidt oppe i alderen er portvin blevet en af de vine jeg oftere nyder. Ikke, at jeg dermed vil karakterisere po.....

» Læs mere




Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Instagram:Klik her
Facebook:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Maynard's Colheita Porto 1990
Her er en harmonisk, kødfuld 1990'er i en smuk 50 cl. flaske; en smukt bala.....

» Læs mere
Maynard's 10 Years Old Tawny Port
Maynard's er en nyhed, skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl......

» Læs mere
Maynard's Late Bottled Vintage 2010
Maynard's er en nyhed, skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl......

» Læs mere
Maynard's 20 Years Old Tawny Port
Maynard's er en nyhed, skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl......

» Læs mere