Maynard's Colheita Porto
Udskriv denne side


Navn: Maynard's Colheita Porto
Land: Portugal
Region: Porto e Norte
Område: Douro
Vinhus: Maynard's
Vintype: Portvin
Druer:
Årgang: 1990
Alkohol: 20,0%
Indhold: 50 cl.
Varenr: 191690
Pris pr. fl.: 200,00 DKK Antal:

Nyhed! Ny vin i sortimentet
Her er en harmonisk, kødfuld 1990'er i en smuk 50 cl. flaske; en smukt balanceret klassevin med den sjældne kombination af harmoni mellem vinens elementer og samtidigt en vin, der ikke koster et lån i huset.

Maynard's er synonymt med brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller; en familie der i ubrudt linje siden 1652 har været involveret i fremstillingen og eksport af kvalitetsportvin - i nyere tid hos så kendte huse som Kopke, Burmester, Borges og Quinta do Noval. Àlvaro van Zeller har som kældermester opsnuset og plejet denne Colheita, der i 2015 er aftappet i drikkemoden tilstand efter intet mindre end 25 års fadlagring.

Der er en fantastisk brillans i denne dybt mahognifarvede 'årgangstawny'. Duften har præg af lagring på træ med røgede vaniljenuancer, fedmefulde nuancer af syltede svesker, puddersukker, citrusolier og valnødder. Den har ikke den udtørrede frugt, som man finder i mange Tawnies på samme alderstrin, men en lækker sødme og en sund frugt, hvilket normalt ikke harmonerer med aldersbegrebet.

Maynard's Colheita 1990 er en lækkerhed til nøddebaserede desserter, serveret som ostevin til vellagrede råmælksoste så som Gruyère og Comté - især flankeret af smørristet fuldkornsbrød og evt. syltede nødder eller syltede svesker. Når den kolde tid indfinder sig, så er den også selvskreven til enhver form for julebag eller til ris à l'amande uden kirsebærsovs. Husk at nyde vinen af rummelige glas, så man også får duftoplevelsen med.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på 16-18 grader.


92 Points + blandt 'Year's best Ports' Wine & Spirit Magazine

'This is glossy and plump, with lively flavors of red plum skin and apple skin up front, then savory with a raspy, waxy finish. It’s generously textured, with lasting peppery spice, a vinous Tawny to serve with Queijo Serra da Estrella, or another sheep cheese from Portugal.'

Wine & Spirit Magazine december 2015


Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine
» Nye årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Maynard's Colheita Porto 2005
Maynard's er en nyhed, skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl......

» Læs mere
Maynard's Late Bottled Vintage 2010
Maynard's er en nyhed, skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl......

» Læs mere
Maynard's 20 Years Old Tawny Port
Maynard's er en nyhed, skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl......

» Læs mere
Maynard's 10 Years Old Tawny Port
Maynard's er en nyhed, skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl......

» Læs mere