Albino Rocca
Udskriv denne side
Sider: | 01 |
Om Albino Rocca


Hvem kunne have forudset at Angelo Rocca på så tragisk vis skulle komme af dage en tåget efterårsdag i oktober 2012 i sit ultralette fly? Det er lidt underligt, at denne karismatiske, energiske og indimellem også rastløse ven ikke er iblandt os mere.

Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

Ejendommen blev grundlagt i 1950, men de tidligste aftapninger fra denne producent er fra omkring 1960. Et afgørende vendepunkt i ejendommens historie indtraf i 1988 da Angelo Rocca, traf - og blev vinmæssigt inspireret af - Elio Altare. Sympatiske Angelo markerede sig snart som Barbaresco-specialist og mente selv at 1991 var den første årgang for den ønskede Barbaresco-stil.

Der er nu i alt 15 ha vinmarker, overvejende i Barbaresco og lidt i Neive, samt 8 ha i S. Rocco Seno d'Elvio. Området, der ligger vest for Treiso med retning mod Alba, er i dag hjemmehørende under Alba kommune, men med Barbaresco-status. Den årlige produk-tion er på ca. 135.000 flasker, og heraf er knap 8 ha dedikeret til Nebbiolo da Barbaresco. Dette giver ca. 38.000 flasker, fordelt på Ronchi og Loreto i Barbaresco kommune, og de nye besiddelser på den fortræffelige cru Montersino, der er delt mellem Treiso og San Rocco Seno d'Elvio, hvorfra der første gang er fremstillet en Barbaresco i 2001, uden markangivelse, da der er tale om druer fra unge planter.

Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

Stilistisk er der sket en del radikale ændringer de senere år hos Albino Rocca. Hvor man tidligere ikke gik af vejen for at gære ved ret høje initialtemperaturer (helt op til 39 grader celsius!), går man i dag ikke over 30/31 grader celsius. Brugen af rotofermentatorer sker i dag langt mere nænsomt end tidligere. Tidligere års ret intensiv barriquelagring på Brich Ronchi, er med årgangen 2006 erstattet af en blot 4% ny barriquelagring, 16% brugte barriques og 80% 20 hl. botti. Dette giver knap så farvemættet en vin end tidligere. Ronchi fremstår i dag væsentlig mere elegant og finesserig, dog stadigt med en dejlig råfrugt. Albino Rocca var en af de første til at opdage den dygtige østriske bødker Franz Stockinger. Han blev så begejstret for Stockingers fade sammen med nebbiolo, at langt det meste er udskiftet til disse. I dag ser man Stockingers fade i flere andre kældre.

Foto: Benny Doré / DoréDelicato.


Vi har netop nu 3 produkter fra Albino Rocca i vort sortiment.

Albino Rocca Barbaresco Ovello Vigna Loreto 2010
Årgang udsolgt
» Send forespørgsel
» Læs mere
Antonio Galloni Vinous: 92+ points
Robert Parker: 90 points
Albino Rocca Barbaresco 2015
Pr. fl.: 250,00 DKKStk:
» Læs mere
Wine Spectator: 91 points
Albino Rocca Montersino Barbaresco 2015
Pr. fl.: 300,00 DKKStk:
» Læs mere
Wine Spectator: 92 points
Sider: | 01 |

Kontakt og butik
DoréDelicato
Vestergade 16, Særslev
5471 Søndersø
Tel. 20 49 10 24 eller 64 84 10 50
E-mail: info@doredelicato.dk

Butik: » Klik her for åbningstider og info



Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Instagram:Klik her
Facebook:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Bemærk!
» Klik her for info
Køkkenskriverier
Mere 2016 La Chaussynette
19. september 2018
Vi har lige fået ny forsyning La Chaussynette hjem, heldigvis stadig i.....
» Læs mere
Topkarakter til Trattmann
19. september 2018
Havde sådan set ventet det, men skulle jo lige være helt sikker inden .....
» Læs mere
CV - Om mig selv
18. september 2018
Efter det meste af tyve år med maleriet på vågeblus kom der i 2016 ny .....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier