Albino Rocca
Udskriv denne side
Sider: | 01 |
Om Albino Rocca


Ejendommen er grundlagt i 1950, men de tidligste aftapninger fra denne producent er fra omkring 1960. Et afgørende vendepunkt i ejendommens historie indtraf i 1988 da den nuværende ejer, Angelo Rocca, traf - og blev vinmæssigt inspireret af - Elio Altare.

Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

Sympatiske Angelo markerede sig snart som Barbaresco-specialist og mener selv at 1991 var den første årgang for den ønskede Barbaresco-stil, men alle de røde herfra er eksemplariske, meget farvemættede og fulde af ekstrakt og karakter, således også Dolcetto d’Alba Vignalunga og Barbera.

Der er nu i alt 13 ha vinmarker til rådighed, og den årlige produktion er på ca. 66.000 flasker, og heraf er 6,5 ha dediceret til Nebbiolo da Barbaresco, i alt ca. 30.000 flasker, fordelt på Ronchi og Loreto i Barbaresco kommune, men dertil kommer nyerhvervede besiddelser på den fortræffelige cru Montersino, der er delt mellem Treiso og San Rocco Seno d’Elvio, hvorfra der første gang er fremstillet en Barbaresco i 2001, uden markangivelse, da der er tale om druer fra helt unge planter.

Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

Der er ingen fast fremgangsmåde for fremstillingen af Barbaresco. I stedet forsøger Angelo at få det bedste ud af hver årgang. Barbaresco Vigneto Loreto fremstilles dog efter et mere traditionelt mønster med moderat lang macerationstid og efterfølgende lagring på botti, mens Barbaresco Brich Ronchi er udtalt moderne og gæres med ganske kort skindkontakt (3-5 dage) og høje initialtemperaturer (op til 39 grader celsius) og lagres siden hen på 80-90 % nye franske barriques. Begge Barbareschi macereres på rotofermentator, men kombinationen af forskelligt territorio og fremstillingsmåde giver to ganske forskellige vine. Mens Barbaresco Loreto er klassisk, elegant, floral og fuld af uspoleret Nebbiolo-frugt er Barbaresco Brich Ronchi mere potent og struktureret med en tæt, barriqueafstemt frugtighed.

Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

Angelo har længe markeret sig som en af de førende fortolkere af Barbaresco og anvender den meget velansete Beppe Caviola som konsulterende ønolog, men får nu også i det daglige hjælp af datteren Paola, der for nylig er blevet færdiguddannet fra ønologskolen i Alba.

Vi har netop nu 3 produkter fra Albino Rocca i vort sortiment.

Albino Rocca Barbaresco Ovello Vigna Loreto 2010
Pr. fl.: 330,00 DKKStk:
» Læs mere
Antonio Galloni Vinous: 92+ points
Robert Parker: 90 points
Albino Rocca Barbaresco 2013
Årgang udsolgt
» Send forespørgsel
» Læs mere
Antonio Galloni Vinous: 91 points
Albino Rocca Montersino Barbaresco 2013
Pr. fl.: 295,00 DKKStk:
» Læs mere
Antonio Galloni Vinous: 93 points
Sider: | 01 |

Kontakt og butik
DoréDelicato
Vestergade 16, Særslev
5471 Søndersø
Tel. 20 49 10 24 eller 64 84 10 50
E-mail: info@doredelicato.dk

Butik: » Klik her for åbningstider og info



Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Køkkenskriverier
Endelig
14. maj 2018
Efter, synes jeg, umindelige tider med koldt, kedeligt og blæsende vej.....
» Læs mere
Monicas (og vores) valg
13. januar 2018
Monica Larner, der skriver om italiensk vin i 'The Wine Advocate' (Rob.....
» Læs mere
Y/M - Yannick Alléno/Michel Chapoutier
12. januar 2018
Yannick Alléno, den begavede trestjernede kok, der er kendt for sin pe.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier