Brigaldara
Udskriv denne side
Sider: | 01 |
Om Brigaldara


Stefano Cesari er lidt som sine vine. Elegant, rolig, høflig og med en indre balance. Ud over et yderst sympatisk væsen, har Signor Cesari altid stået for generøse vine med en mørk frugt. Dertil et umiskendeligt 'appassimento' aftryk.

Huset ligger lidt uden for landsbyen San Floriano, i hjertet af det der betegnes som Valpolicella Classico området. Beliggende på en skøn bakke ved indgangen til Maranodalen, ligger den smukke villa fra 1400- tallet omgivet af marker og oliventræer. Bag hovedhuset ligger firmaets vineri velintegreret i landskabet og med selve vinkælderen under jordens overflade. Huset har været i familien Cesaris eje siden 1929, og der er blevet tappet vin under eget navn siden 1979.

Vingården set fra luften. Foto: Brigaldara.

Producenten betoner selv, at man ikke køber druer eller vin til produktionen af de godt 250.000 flasker, der årlig bliver produceret fra de 50 ha. Opbindingssystemet er hovedsageligt Guyot, men man har også marker med Pergola. De toneangivende druer er Corvinone, Corvina og Rondinella. Også lidt Sangiovese finder vej til et par af vinene. Stefano Cesari lægger ikke skjul på, at han godt kunne have forøget produktionen betydeligt gennem de senere år. Grunden til at han er afstået fra dette, skal findes i hans 'credo' om en såkaldt organisk vækst, hvor man respekterer den naturlige vækst, dvs. opnår balance mellem stokkenes alder og størrelsen af produktionen. Brigaldara angiver selv de ret betydelige skovområder man besidder, som et væsentligt bidrag til områdets biodiversitet, hvor man tillige har en lille produktion af sorte sommertrøfler.

Navnet Brigaldara stammer fra 1400-tallet, og refererer til en klynge gårde, familien Cesaris villa samt de omkringliggende marker. Man har mere end 80 års erfaring i at fortolke terroiret fra deres vingård. Husets filosofi har altid været at producere kvalitetsvine, der er repræsentative for jorden hvori de er blevet til. Man tilstræber en balance i markerne og overproducerer ikke, i et område der er ellers kendetegnet ved et særdeles intensivt landbrug.

Vinmarkerne med Monte Baldo i baggrunden. Foto: Brigaldara.


Deres vine er fyldige men ikke overgjorte, men komplekse og saftige. Der benyttes både små og store fade i produktionen. Husets unge Valpolicella lager primært på ståltank, oftest med en meget kort afrunding på store fade. Husets Ripasso lagres på store 25 hl. fade. Både Amarone Marcellise og Amarone Classico lagres et år på barriques og to år på store fade, for ikke at give et for tydeligt aftryk af fad. Top-marken er den 7ha store mark Case Vecie, beliggende nær landsbyen Grezzana. Den har et unikt mikroklima i en højde af 450 meter med noget nær perfekt hældning. Husets Amaroner kan sagtens drikkes unge, men de udvikler sig også fantastisk over tid.

Vi har netop nu 3 produkter fra Brigaldara i vort sortiment.

Brigaldara Amarone Vigneti di Marcellise 2011
Pr. fl.: 270,00 DKKStk:
» Læs mere
Brigaldara Case Vecie Valpolicella Superiore 2015
Pr. fl.: 110,00 DKKStk:
» Læs mere
Brigaldara Valpolicella Ripasso Superiore 2015
Pr. fl.: 140,00 DKKStk:
» Læs mere
Sider: | 01 |

Kontakt og butik
DoréDelicato
Vestergade 16, Særslev
5471 Søndersø
Tel. 20 49 10 24 eller 64 84 10 50
E-mail: info@doredelicato.dk

Butik: » Klik her for åbningstider og info



Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Instagram:Klik her
Facebook:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Bemærk!
» Klik her for info
Køkkenskriverier
Mere 2016 La Chaussynette
19. september 2018
Vi har lige fået ny forsyning La Chaussynette hjem, heldigvis stadig i.....
» Læs mere
Topkarakter til Trattmann
19. september 2018
Havde sådan set ventet det, men skulle jo lige være helt sikker inden .....
» Læs mere
CV - Om mig selv
18. september 2018
Efter det meste af tyve år med maleriet på vågeblus kom der i 2016 ny .....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier