Pieropan
Udskriv denne side
Sider: | 01 |
Om Pieropan


I 2008 kunne Leonildo og Teresita Pieropan fejre at de produceret vin fra Venetoregionen i 40 årgange. I 70'erne hvor markedet blev oversvømmet med ligegyldig og intetsigende Soave fra store negociants, koncentrerede Pieropan sig om at købe jord på de bedst placerede cru'er og har i dag ca. 27 ha. Det er helt i overensstemmelse med hans overbevisning om at god vin starter i marken. Denne strategi har tilsyneladende båret frugt, i hvert fald befinder Leonildo Pieropans vine sig i dag i en klasse for sig.

Specielt de to enkeltmarks Soave-vine Calvarino og La Rocca er fremragende, og fremhæves ofte af den italienske og internationale presse som arketyper på rigtig Soave. Begge vine har også vist en glimrende evne til at lagres. La Rocca virker ofte en anelse federe og mere cremet, hvor Calvarino ofte virker lidt mere syrefast og frugtrig. Netop Calvarino var en af Italiens første cru’er. Første årgang var 1972. Vinguruen Veronelli opdagede, at Leonildo aftappede denne vin for sig og undrede sig. Grunden hertil var naturligvis, at denne vin havde andre karakteristika, da den kom fra den mørke lavaholdige jord. Omvendt er La Roccas jord hvid og kalkholdig.

Andrea Pieropan fortæller entusiastisk om husets vine. Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

Det er beundringsværdigt, når der bliver lavet flotte hvidvine på italienske druer, i en tid hvor de internationale sorter er overalt. Ud over de tre Soave laver Pieropan i dag en sød vin: Le Colombare Recioto di Soave (100% Garganega). Passito della Rocca slutter med årgang 2006, der er mere eksperimenterende og den eneste af Pieropans vine, der også indeholder 'fremmede' druer; Sauvignon Blanc og Riesling.

Som noget forholdsvis nyt er Pieropan begyndt at producere vine baseret på røde druer fra Valpolicella zonen. Baseret på kvaliteten af deres hvide, har vi haft store forventninger til deres Valpolicella vine og de må siges at være blevet indfriet. Druerne er Corvina, Corvinone og Oseleta. Ghes er en forfriskende mousserende rose baseret på 100% Corvina. Meget fine lyse bær nuancer kombineret med god saftighed gør Ghes særdeles attraktiv. Ruberpan er en klassisk, rank Valpolicella med lys bærfrugt. Den er nu klassificeret som Valpolicella Superiore.

Der tørres druer Pieropans Amarone Vigna Garzon. Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

I 2010 introducerede Pieropan deres Amarone. Den er karakteriseret ved at have meget karakter af området Illasi hvor druerne dyrkes. Frugten er således forventeligt meget koncentreret men kombineret med en sjælden elegance, der skjuler Amaronens ret høje alkohol. Det krydrede element fra området træder også tydeligt igennem i både duft og smag. Alle Pieropans røde vine er fremstillet på økologisk dyrkede druer. Deres hvide vine er under omlægning til økologisk brug.

Vi har netop nu 3 produkter fra Pieropan i vort sortiment.

Pieropan Calvarino Soave Classico Superiore 2016
Pr. fl.: 170,00 DKKStk:
» Læs mere
Denne vin er certificeret økologisk
Pieropan Le Colombare Recioto di Soave 2012
Årgang udsolgt
» Send forespørgsel
» Læs mere
Robert Parker: 95 points
Antonio Galloni Vinous: 92 points
Pieropan Soave Classico 2017
Pr. fl.: 115,00 DKKStk:
» Læs mere
Denne vin er certificeret økologisk
Denne vin har skruelåg
Sider: | 01 |

Kontakt og butik
DoréDelicato
Vestergade 16, Særslev
5471 Søndersø
Tel. 20 49 10 24 eller 64 84 10 50
E-mail: info@doredelicato.dk

Butik: » Klik her for åbningstider og infoKontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Aktuelle tilbud
» Klik her for info
Køkkenskriverier
Aperitif
27. marts 2019
Det går mod lysere tider. Meget andet usagt er det en ufravigelig kend.....
» Læs mere
Foråret er på vej
07. marts 2019
I aftes var det rent ud sagt møgvejr, så det bedste sted at kigge på f.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier