San Giusto a Rentennano
Udskriv denne side
Sider: | 01 |
Om San Giusto a Rentennano


Foto: San Giusto a Rentennano.

Ejendommen er grundlagt i 1956 af Enrico Martini di Cigala og hører hjemme i Gaiole in Chianti, i Toscanas Siena-provins, en kommune, der er kendt for at producere smagsrige, lagringsværdige og dermed strukturerede Chianti'er. Siden 1992 er ejendommen blevet drevet af Enricos børn, Luca, Francesco og Elisabetta, idet Luca og Francesco har ansvaret for kælder og marker, mens Elisabetta står for det administrative. Ejendommen består af i alt 160 ha jord, heraf 30,5 ha vinmarker og der fremstilles ca. 55.000 flasker årligt. Disse marker er overvejende beplantet med Sangiovese, som er druen, der umiskendeligt giver Chianti sin egenkarakter, men der findes ligeledes en smule Canaiolo, Malvasia og Trebbiano, og de to sidstnævnte anvendes til ca. 900 halvflasker af en fortryllende dyb og rig Vinsanto, der på traditionel vis lagres i 5 år på små 50 liters fade kaldet caratelli.

Målet her er således at fremstille rene, præcise og varietaltro vine, der nøje udtrykker deres 'territorio', som er den italienske sproglige ækvivalens til det franske 'terroir'. Familien var tidligt bevidste om Chiantis lidt blakkede ry og var blandt de første der fornemmede den internationale tendens og smag for mere primærfrugtige vine. Ambitionsniveauet er følgelig højt! Chianti herfra er meget velstrukturerede, som Gaiole-Chianti bør være det, men vinene er samtidig rige på frugt og har en usædvanlig dybde og karakter. De er karakteriserede ved en præcist defineret duft-og smags-profil af kirsebær og sorte frugter, lakrids, læder, tobak og så en særlig mineralsk komponent, der giver dem deres bestemte egenart. Kvaliteten af vinene må siges at være standardsættende for Sangiovese-vine på alle niveauer.

Chianti fremstilles på næsten ren Sangiovese, den tidligt berømmede Percarlo er 100 % Sangiovese, lagret på nye barriques og La Ricolma er en unik, barriquelagret vin på 100 % Merlot. Chianti Riserva blev fremstillet første gang i 1975 og sidste gang i 1999. Fra og med 2000 og frem fremstilles i gode år i stedet Chianti Classico Le Baroncole fra nogle af de bedste og ældste positioner.

Foto: San Giusto a Rentennano.


Vi har netop nu 6 produkter fra San Giusto a Rentennano i vort sortiment.

San Giusto Chianti Classico 2013
Pr. fl.: 160,00 DKKStk:
» Læs mere
Denne vin er certificeret økologisk
Antonio Galloni Vinous: 92 points
Robert Parker: 91 points
San Giusto La Ricolma Merlot 2013
Pr. fl.: 430,00 DKKStk:
» Læs mere
Kun 2 flasker tilbage
Denne vin er certificeret økologisk
Antonio Galloni Vinous: 97 points
Robert Parker: 97 points
Wine Spectator: 93 points
Veronelli: 3 stjerner
San Giusto Le Baròncole Chianti Classico Riserva 2012
Pr. fl.: 260,00 DKKStk:
» Læs mere
Kun 7 flasker tilbage
Denne vin er certificeret økologisk
Antonio Galloni Vinous: 94 points
Robert Parker: 91 points
Decanter: 93 points
San Giusto Percarlo 2011
Pr. fl.: 460,00 DKKStk:
» Læs mere
Kun 4 flasker tilbage
Antonio Galloni Vinous: 97 points
Robert Parker: 94 points
Veronelli: 3 stjerner
San Giusto Percarlo 2012
Årgang udsolgt
Årgange på lager: » 2011 » 2013
» Læs mere
Denne vin er certificeret økologisk
Antonio Galloni Vinous: 97 points
Robert Parker: 95 points
Wine Spectator: 93 points
Veronelli: 3 stjerner
San Giusto Percarlo 2013
Pr. fl.: 470,00 DKKStk:
» Læs mere
Denne vin er certificeret økologisk
Antonio Galloni Vinous: 98 points
Veronelli: 3 stjerner
Sider: | 01 |

Kontakt og butik
DoréDelicato
Vestergade 16, Særslev
5471 Søndersø
Tel. 20 49 10 24 eller 64 84 10 50
E-mail: info@doredelicato.dk

Butik: » Klik her for åbningstider og info



Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Køkkenskriverier
Endelig
14. maj 2018
Efter, synes jeg, umindelige tider med koldt, kedeligt og blæsende vej.....
» Læs mere
Monicas (og vores) valg
13. januar 2018
Monica Larner, der skriver om italiensk vin i 'The Wine Advocate' (Rob.....
» Læs mere
Y/M - Yannick Alléno/Michel Chapoutier
12. januar 2018
Yannick Alléno, den begavede trestjernede kok, der er kendt for sin pe.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier