Valle d'Aosta
Udskriv denne side
Foto: Hanne Doré / DoréDelicato

Valle d'Aosta helt mod nord med grænse til både Frankrig og Schweiz, med bjergene Monte Bianco, Gran Paradiso, Cervino og Monte Rose, som alle er over 4000 meter.

Regionen er gennemskåret af en hoveddal med floden Dora Baltea, samt mange mindre dale. Byen Aosta blev grundlagt på kejser Augustus' tid lige før Kristi fødsel, mange af de øvrige byer er kendte skisportssteder, som for eksempel Courmayeur, Breuil Cervinia, La Thuile og Saint Vincent. To vigtige Alpepas har gennem tiderne givet adgang til Valle d'Aosta fra det øvrige Europa, Piccolo San Bernardo, der forbinder Italien og Frankrig og Gran San Bernardo, der forbinder Italien og Schweiz. I dag foregår trafikken hovedsagelig gennem Mont Blanc og Gran San Bernardo tunellerne.

Foto: Hanne Doré / DoréDelicato

Aosta har en meget lille vinproduktion hovedsagelig fremstillet på Nebbiolo druen. Dalens vinstolthed Donnaz er en meget blød rødvin som kan lagres, derudover laver man den ret sjældne Enfer d'Arvier på Petit Rouge druen. Freisa som er en perlende og lidt sød rødvin - lidt som Lambrusco - fremstilles i Torino. Aosta vine er fyldt med små specialiteter, som hvidvinen Blanc de Morgex et de la Salle, der passer perfekt til egnens specialitet ostefondue, men langt de fleste af områdets vine drikkes lokalt.

Rødvinsdruer: Dolcetto, Freisa, Gamay, Nebbiolo, Petit Rouge, Pinot Nero, Vien de Nus

Hvidvinsdruer: Blanc de Morgex, Chardonnay, Moscato Bianco

DoréDelicatos sortiment fra Valle d'Aosta


» 1 produkt fra Valle d'Aosta

Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Køkkenskriverier
Monicas (og vores) valg
13. januar 2018
Monica Larner, der skriver om italiensk vin i 'The Wine Advocate' (Rob.....
» Læs mere
Y/M - Yannick Alléno/Michel Chapoutier
12. januar 2018
Yannick Alléno, den begavede trestjernede kok, der er kendt for sin pe.....
» Læs mere
Nye årgange fra Manincor
11. januar 2018
Årgang 2014 var noget af en udfordring for de fleste vindistrikter i I.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier