Køkkenskriveri nr. 238
Udskriv denne side


To varme nyheder fra Sicilien
Af Benny Doré den 29. juli 2016

Vi mærkede i foråret den Sicilianske varme. Både med hensyn til vejret og sicilianernes venlighed. Meget passende kan vi så nu præsentere et par varme nyheder i form af 'Passo del Tempio'. Under det navn har vi en rødvin fremstillet på Syrah samt en hvid, hvor druen er Catarratto.

Disse vine er lavet af Alana McGettigan og Matt Thomson på en privat vingård i bakkerne uden for Trapani. Alana formår at passe denne ind i sine andre forpligtelser (Alpha Zeta, Ponte del Diavolo og Il Faggio) da høsttidspunkterne for Catarratto og Syrah ligger i den første halvdel af september. Hun vælger druer fra godsets vinmarker og disse vinifiseres på deres moderne vingård.

Siciliens templer blev bygget af grækerne, der bragte vin til Sicilien for tre tusind år siden. I dag, sammen med resterne af de fineste templer, løber en sti (Passo del Tempio), der gør det muligt at gå rundt mellem disse prægtige bygninger.

Vinmarkerne ligger i bakkerne ved Trapani på det vestlige Sicilien, tæt på byen Fulgatore. De fleste af vinmarkerne ligger i en højde på mellem 200-400 meter. Druerne blev maskinhøstet og transporteret til vingården, hvor de blev knust, afstilket og gæret i temperaturstyrede rustfri ståltanke. Gæringen varede omkring fem dage ved en maksimal temperatur på 30 grader celsius. Vinen blev derefter forsigtigt presset og gennemgik derefter den malolaktiske gæring. Vinen blev sendt til Verona kort efter gæring og opbevaret i temperaturkontrollerede tanke indtil aftapning.

Nu er nogle af flaskerne så havnet her i Særslev. Alana og Matt arbejder for det engelske vinfirma Liberty Wines. Derfor er vinene mest kendt i England, hvor man på vinhjemmesiderne kan finde dem til 8-9 pund (70 - 80 kr.). På en irsk hjemmeside har vi fundet dem til 12 Euro (90,- kr.). Vi tilbyder disse lækre vine til kun 60,- kr. pr. flaske. Fra tirsdag den 2. august og resten af ugen giver vi desuden 10% afhentningsrabat her i butikken, hvor du også kan smage vinene inden du køber (forbehold for udsolgt).

Se mere:
»Passo del Tempio Catarratto
»Passo del Tempio Syrah

Forrige køkkenskriveriAlle køkkenskriverierNæste køkkenskriveri
Søg i køkkenskriverier
Søgeord:


Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Instagram:Klik her
Facebook:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Bemærk!
» Klik her for info
Køkkenskriverier
Trofæ til Barone Montalto
29. oktober 2018
Det kendte østrigske magasin Falstaff, der beskæftiger sig med vin, ma.....
» Læs mere
Høstrapport fra Bourgogne
18. oktober 2018
Vores franske forbindelse Knud Kjellerup oplyser, at høsten 2018 er ov.....
» Læs mere
Udstilling forlænget
24. september 2018
Udstillingen i Cafe Biografen med mine malerier er blevet forlænget en.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier