Køkkenskriveri nr. 242
Udskriv denne side


Godt nyt fra vestfronten
Af Benny Doré den 28. august 2016

Så er der godt nyt fra vestfronten, der vinmæssigt for os betyder Frankrig. Nærmere betegnet Bourgogne. Vort lille men kvalitative sortiment fra det klassiske vinområde er netop blevet udvidet med to røde og to hvide vine.

Fra Domaine Vincent & Sophie Morey har vi nu deres 'normale' røde Pinot Noir. Når en producent i Côte-de-Beaune laver en såkaldt 'Bourgogne Générique' kan druerne i princippet komme fra hele Bourgogne-området. Ofte lægger de gode producenter dog en ære i at producere Bourgogne Rouge eller Blanc fra selve området, hvor de har til huse. Det er tilfældet med Domaine Vincent & Sophie Morey.

Vieilles Vignes kan oversættes til 'gamle vinstokke'. Når en vin har denne betegnelse på etiketten, betyder det, at druerne kommer fra netop gamle vinstokke. Det betyder lavt udbytte og stor koncentration.

Fra Albert Sounit kan vi nu præsentere en rødvin lavet på druer fra cirka 70 år gamle vinstokke, som vokser på østsiden af Montaigus' bjerget i det centrale Mercurey. Vi har fået den hjem i den gode fyldige årgang 2012. Vinen er lagret i 14 måneder på franske barriques (228 liter), hvoraf ca. 30% er nye fade.

Fra mindst lige så gamle vinstokke har vi fra samme vinhus fået en hvidvin lavet på druen Aligoté. Druerne har gæret ved lav temperatur på 15% fransk eg og 85% ståltank. Det har resulteret i en vin, der er generøs, har masser af blomst og frugt samt en god frisk syre og en dejlig fedme i eftersmagen.

Som top på denne lille kransekage har vi fået Albert Sounit Rully Blanc 1. Cru 'La Pucelle' i den legendariske årgang 2014. 1. Cru-marken 'La Pucelle' (jomfruen) ligger syd for selve Rully by og er nabo til markerne Montpalais og Vauvry. Vinmarken vender perfekt mod øst, og undergrunden består hovedsageligt af brune kalksten. Marken er kendt for at producere en af de mest komplekse og samtidig delikate vine i Appellationen Rully.

Se mere:
»Vine fra Domaine Vincent & Sophie Morey
»Vine fra Albert Sounit

Forrige køkkenskriveriAlle køkkenskriverierNæste køkkenskriveri
Søg i køkkenskriverier
Søgeord:


Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Instagram:Klik her
Facebook:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Bemærk!
» Klik her for info
Køkkenskriverier
Trofæ til Barone Montalto
29. oktober 2018
Det kendte østrigske magasin Falstaff, der beskæftiger sig med vin, ma.....
» Læs mere
Høstrapport fra Bourgogne
18. oktober 2018
Vores franske forbindelse Knud Kjellerup oplyser, at høsten 2018 er ov.....
» Læs mere
Udstilling forlænget
24. september 2018
Udstillingen i Cafe Biografen med mine malerier er blevet forlænget en.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier