Køkkenskriveri nr. 263
Udskriv denne side


Mere mad
Af Benny Doré den 12. juli 2017

I et køkkenskriveri fra januar måned fortalte jeg om mit (genoptagne) arbejde i atelieret. Jeg er der stadig.

Det er det seneste halve år blevet til en række malerier, hvor jeg forsøger at videregive glæden ved nogle enkle ting, der fylder i min tilværelse. Jeg forsøger at manøvrere uden om tidens hang til pseudofilosofi, perversion, frygt eller depression. Svært nok når man følger med på diverse medier. Når man er et absorberende menneske undgår man ikke den negative påvirkning, men jeg har ikke trang til at bringe den videre.

Efter en længere pause er det selvfølgelig ikke de samme malerier, der kommer ud af anstrengelserne her i 2017, som det var tilfældet i 1987. I mine øjne er forskellen dog ikke større end at det nu er lidt nemmere at se hvad malerierne forestiller. Rundt i huset har vi både nye og 'gamle' malerier hængende side om side. Forskellen er egentlig forbavsende lille.

Når jeg maler nogle auberginer er det fordi de er utrolig flotte, malerisk taknemmelige og utrolig smagfulde efter et par minutter på grillen og en længere svømmetur i god olivenolie. Når jeg maler et glas vin, er det fordi jeg daglig nyder synet og gerne vil gengive oplevelsen. Frugt og grønt er mere malerisk end et stykke kød. Heldigt at de to ting også fylder meget på menuen her i huset. Gerne økologiske, men det er så også det eneste politiske islæt, der er i mine malerier.

Min delvise pensionisttilværelse har givet mig tid og mod på at bage brød. Den lokale bager er for længst lukket og Brugsens bake off er ikke svær at konkurrere med. Efter nogle måneders træning synes jeg resultaterne er spiselige. Inden længe kommer der sikkert nogle malerier med brød og melposer som motiv.

Har malerisk også været inde over lidt rejseindtryk. De malerier, der netop nu hænger på tavlen i atelieret, er dog i kategorien stilleben med elementer af noget spise- og drikkeligt. Altså mere mad.

Velbekomme.

Se mere:

Forrige køkkenskriveriAlle køkkenskriverierNæste køkkenskriveri
Søg i køkkenskriverier
Søgeord:


Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Aktuelle tilbud

Tegernseerhof Dürnstein Grüner Veltliner Federspiel
Spar: 420,00
Køkkenskriverier
Aperitif
27. marts 2019
Det går mod lysere tider. Meget andet usagt er det en ufravigelig kend.....
» Læs mere
Foråret er på vej
07. marts 2019
I aftes var det rent ud sagt møgvejr, så det bedste sted at kigge på f.....
» Læs mere
» Alle køkkenskriverier