Pavelot Beaune 1. Cru Les Bressandes 2013


Navn: Pavelot Beaune 1. Cru Les Bressandes
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Côte de Beaune
Vinhus: Domaine Hugues Pavelot
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Pinot Noir
Årgang: 2013
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 100700
Lagerstatus:Årgang udsolgt
Få 10% rabat på enkeltflasker
Bestil mindst (også assorteret)
6 flasker med snitspris på min. 299,- kr.
eller 12 fl. med snitspris på min. 199,- kr.
Pavelots Beaune 1. Cru 'Les Bressandes' kommer fra en enkelt lille østvendte parcel på 0,39 ha., hvor vinstokkene er plantet for ca. 20 år siden og vokser på et ikke særligt dyb lag af kalk og ler, med en hel del småsten. Den stejle skråning mod øst giver altid en fantastisk modning af druerne og det kan smages i vinen.

Druerne høstes manuelt med en selektering både under plukningen og ved ankomsten til kælderen. En 100% afstikning foretages efterfulgt af en skånsom masning. Druerne bliver derefter overført i tanke som er nedkølet til 12°C og vinen gennemgår en macerering i 3 dage for at få en god farve-, aroma- og smagsekstrakt. Efter en naturlig opvarmning starter gæringen, som varer i 15-19 dage, med løbende omrøringer. Efter endt gæring lader man vinen løbe naturligt fra tanken ('vin de goutte'). Efter en naturlig bundfældelse i 24-48 timer, bliver vinen overført til fade (30% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og bliver modnet i 12-14 måneder.

Beaune 1. Cru 'Les Bressandes' har en meget flot, aromatisk, næsten delikat duft. Den charmerer lige fra begyndelsen. I smagen har den både velour, nerve og frugtrighed, som gør den meget harmonisk og afrundet. Men tag ikke fejl, for vinen afslører også hurtigt både struktur, koncentration og kødfuldhed. Det er en meget sammensat og spændende vin som både kan nydes i sin ungdom og samtidig klare 8-10 års modning.

Den kan med fordel iltes på en karaffel inden servering! Prøv den til en god kylling/hane i sauce, til lam, okse, vildt eller til en Brillat Savarin ost.

Hugues Pavelot har overtaget familie domainet efter sin far, Jean-Marc, og det samme er sket i flere generationer før ham. Vingården omfatter i dag 13 ha. og anses blandt de allerbedste producenter i Savigny (Jasper Morris m. fl.). Domainet omfatter nogle af de allerbedste 1. Cru marker i Savigny, Beaune 1. Cru samt Aloxe-Corton og en lille parcel hvid Corton Grand Cru. Nogle parceller er beplantet med ca. 80 år gamle vinstokke! Vinmarkerne bliver dyrket efter 'Lutte raisonnée' (integreret landbrug) principper.

Vinmarkerne i Beaune-appellationen ligger for det meste på skråningen vest og nordvest for selve byen Beaune, og mange af dem er klassificerede som 1. Cru (39 for et areal af 322 ha. ud af 450 ha. totalt i AOC Beaune). De fleste marker vender mod øst-sydøst og ligger på brune kalkholdige jorde, bestående af ler eller sand. Her finder man generelt mørke vine med aromaer, som både kan være en smule animalske men også meget frugtrige. De nordligste - hvor 1. Cru Les Bressandes ligger - hører til blandt de blødeste og mest delikate og minder en smule om Savigny, dog med større intensitet og kompleksitet.
Se mere:
Alle vine fra Domaine Hugues Pavelot Alle Côte de Beaune Alle varer fra Bourgogne
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk