Glantenay Volnay 2013


Navn: Glantenay Volnay
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Volnay
Vinhus: Domaine Thierry Glantenay
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Pinot Noir
Årgang: 2013
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 100800
Lagerstatus:Årgang udsolgt
Få 10% rabat på enkeltflasker
Bestil mindst (også assorteret)
6 flasker med snitspris på min. 299,- kr.
eller 12 fl. med snitspris på min. 199,- kr.
Thierry Glantenay ejer flere parceller på i alt 2 ha. i Volnay, beliggende på en kalk- og lerholdig undergrund som giver altid optimalmodne druer. Parcellen er beplantet med 35 år gamle vinstokke som man beskærer hårdt, således at de kun giver en lille udbytte (45hl./ha.) , men til gengæld meget koncentrerede druer. Som det er tilfældet på hele ejendom dyrkes parcellen efter 'Lutte raisonnée' (integreret landbrug) principper, med f.eks. kontrolleret anvendelse af miljøvenlige produkter og pløjning i stedet for kemisk ukrudtsbekæmpelse.

Druerne er høstet manuelt ved optimalmodning og transporteres til kælderen i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering. Efter en 100% afstikning og en skånsom masning starter den alkoholisk gæring med løbende omrøringer for at fremme farve, aroma og smagsekstrakt, og varer 2 uger inden vinen presses. Den klar vin bliver hældt på brugte træfade (228 l., et til fire år) af fransk eg. Vinen gennemgår først en malolaktisk gæring og modnes derefter i 12 måneder. Den aftappes uden filtrering.

Dyb, rubinrød farve. Duften er umiddelbar, aromatisk, med toner af røde kirsebær og tyttebær og en dejlig, let, krydret karakter. I det hele taget, feminine, subtile nuancer. I smagen har vinen mere struktur og en god velour, som gør den dejlig at nyde i sin ungdom. Den slutter med god dybde og sødmefuldhed. En vin, man straks holder af!

Serveres til en rødvinsmarineret hane i vin, til svinekød, kalv eller lam, samt til rødskimmeloste fra Bourgogne.

Thierry er beskedenheden selv; - men er i Bourgogne kendt som én af de nye stjerner i Côte de Beaune. Han har overtaget det 400 år gammel familie domainet efter faderen, Bernard og dyrker sine godt 7,5 ha. vinmarker i Volnay og Pommard samt et lille plot 80 år gamle vinstokke på den berømte 1. Cru mark: 'Les Folatières' i Puligny-Montrachet!

Thierry kan som nogen forene Volnay's finesse og elegance med bund og kompleksitet; - og så er han efter min mening én af de få, der magter at lave Pommard med finesse! Thierry har nogle af de allerbedste 1. Cru marker i Volnay og Pommard, - og godt for det! Men når bare 7,5 ha. skal fordeles til hele verden, så er mængderne yderst begrænsede!

Volnay-vines delikat og charmerende stil gør, at man ofte sammenligner dem med Chambolle-Musigny vinene i Côte de Nuits. De er i hvert fald meget forskellige fra vinene i nabodistriktet Pommard, som ofte er mere kraftige og maskuline. I Volnay finder man nogle af de mest berømte rødvine i Bourgogne. Det er først og fremmest i undergrunden man finder hemmeligheden bag den delikate stil. Her er det kalk blandet med knuste klipper som dominerer.
Se mere:
Alle vine fra Domaine Thierry Glantenay Alle Volnay Alle varer fra Bourgogne
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk