Morey Santenay 1. Cru Beaurepaire 2012
Navn: | Morey Santenay 1. Cru Beaurepaire |
Land: | Frankrig |
Region: | Bourgogne |
Område: | Côte de Beaune |
Vinhus: | Domaine Vincent & Sophie Morey |
Vintype: | Tør rødvin |
Druer: | 100% Pinot Noir |
Årgang: | 2012 |
Alkohol: | 13,5% |
Indhold: | 75 cl. |
Varenr: | 101300 |
Kun 2 flasker tilbageBemærk venligst at antal flasker tilbage først opdateres når bekræftelse er sendt til køber. Der er altså ingen garanti for at anførte antal er til rådighed. Du er velkommen til at kontakte os for info om lagerstatus.
Få 10% rabat på enkeltflasker
Bestil mindst (også assorteret)
6 flasker med snitspris på min. 300,- kr.
eller 12 fl. med snitspris på min. 200,- kr.
Vincent & Sophie Moreys parcel på 1. Cru-marken 'Beaurepaire' er på 1,35 ha. og ligger på den øverste del af skråningen, i en højde af 240 m., med et flot udsigt over Santenay, les Maranges og Chagny. Parcellen vender perfekt mod sydøst, med en undergrund af ler og kalk. Vinstokkene er plantet i 1972 og 2008.
Efter en kritisk sortering af druerne på et sorteringsbord efter høsten bliver druerne 100% afstilket og skånsom mast. Mosten bliver derefter afkølet og gennemgår en macerering i 3-4 dage, for at fremme farve-, aroma- og frugtekstrakt maksimalt, før den igen varmes op til en gæringstemperatur på ca. 20 grader. Gæringen foregår på rustfrie ståltanke i 15-20 dage og vinen bliver derefter presset. Bundfældelse foregår derefter naturligt i 48 timer. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet på træfade fra Allier, hvoraf 50% er nye. Aftapningen foregår midt i november i året efter høsten.
1. Cru-marken 'Beaurepaire' er kendt for at producere meget aromatiske og delikate vine. Duften er ren, en smule feminin, med sarte nuancer af kirsebær og hindbær. En duft man får lyst til at dvale ved. Vinen overrasker i smagen, med stor fylde og kompleksitet, god nerve men også god velour. Mere maskulin end duften. Til sidst er det dog de delikate toner som vinder. En meget charmerende vin!
Serveres f.eks. til retter med kalv, lam, fjerkræ i mørk sauce og hvidskimmeloste.
Se mere: