Franco Pacenti Rosso di Montalcino 2016


Navn: Franco Pacenti Rosso di Montalcino
Land: Italien
Region: Toscana
Område: Rosso di Montalcino DOC
Vinhus: Franco Pacenti Canalicchio
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Sangiovese
Årgang: 2016
Alkohol: 14,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 102600
Lagerstatus:Årgang udsolgt
10% rabat ved kasse med 6 fl.
Kun ved afhentning i butik!
Kontakt os gerne for info om lagerbeholdning.
Lokaliteten Canalicchio ligger på Montalcinos nordlige side. Således er der flere producenter der bærer dette navn, eller lader det indgå i firmaets navn. Således også Canalicchio - Franco Pacenti. Og faktisk er der også flere producenter, der hedder noget med Pacenti. Mulighederne for misforståelser er derfor mangfoldige, så man skal lige være sikker på, at det er den samme producen man taler om.

Canalicchio - Franco Pacenti ligger på nordsiden af Montalcino for foden af Montalcino. Når man om vinteren for første gang kommer kørerne nordfra mod Montalcino i et relativt fladt og opdyrket månelandskab, er det med en vis forbavselse, at man ser Montalcino-bjerget. Det ser næsten ud som om, at en kæmpemæssig hånd har har placeret en stor sten på et relativt fladt areal.

I et bælte påmellem 250-500 meter over havets overflade finder man på nordsiden nogle af de bedste marker i Montalcino. Vinene i dette område besidder ofte en stor elegance kombineret med en god koncentration. I en højde af ca. 300 meter har Canalicchio - Franco Pacenti sine 38 ha , heraf er 10 ha under vin. Herfra produceres der årligt 10.000-5.000 flasker Rosso di Montalcino og 15.000-20.000 flasker Brunello. Klart under hvad der potentielt kunne produceres ifølge lovgivningen.

Markerne er tilplantet i perioden 1980 til 2002 - alene med Sangiovese. Jordbunden er blandet, rig på ler og kalk (argilla). Opbindningen er 'cordone speronato bilaterale' (dobbelt cordon) med græstilplantning mellem rækkerne. Familien har holdt til i Montalcino siden starten af sidste århundrede. I 60’erne købte Rosildo og Quinta Pacenti gården Canalicchio. Første ågang af deres vin var 1968. Azienda Agricola Franco Pacenti tager sit nuværende navn og mærket Canalicchio i 1988, da Franco og Carla overtager firmaet. I dag tager børnene, Lisa, Serena og Lorenzo også aktiv del i firmaet.

I den lille men veldisponerede kælder står de store fade. Der gæres på ståltanke med ret lange macerationer på skallerne. Vinen lagres på de store botti af slavonsk eg (27-50 hl). Brunello skal lagre minimum fire år sammenlagt og fem år for Brunello Riserva. Vinene fra Franco Pacenti - Canalicchio besidder en fin teglstensfarve. Med et klassisk og traditionelt udtryk af røde bær, kirsebær, tobak, læder og mineralitet. Kraftige og alligevel elegante. Årgangene få oftest lov til at skinne klart igennem. Kølige ågange har tit en frugt af hindbær, jordbær og røde kirsebær. Lidt varmere årgange kan oftest have en frugt af røde og mørke kirsebær og et strejf af mynte. Stilen er oftest lidt underspillet, ret præcis i sin frugt, der på fornem vis balancerer den oftest livlige syre. Kan i kølige årgange faktisk godt minde lidt om en piemonteser. En gennemgående traditionel stil, der klart vinder ved lidt flaskelagring.
Omtaler og udmærkelser:
Janis Robinson: 16.5/20
'Lustrous mid ruby. Wet earth and brooding, subdued cherry fruit on the nose. Austere cherry fruit palate with bags of stalky tannins. Tangy, long and completely dry finish. Old school, but in a good way.'
Se mere:
Alle vine fra Franco Pacenti Canalicchio Alle Rosso di Montalcino DOC Alle varer fra Toscana
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere
Inspirationen
05. november 2021
Inspiration kan man lede efter længe uden den kommer. Man kan også opl.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk