Morey Bourgogne Rouge
Udskriv denne side


Navn: Morey Bourgogne Rouge
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Côte de Beaune
Vinhus: Domaine Vincent & Sophie Morey
Hjemmeside: www.morey-vins.com
Vintype: Tør rødvin
Druer: 100% Pinot Noir
Årgang: 2014
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 105700
Pris pr. fl.: 170,00 DKK Antal:

Når en producent i Côte-de-Beaune laver en såkaldt 'Bourgogne Générique' - en 'almindelig' Bourgogne Chardonnay eller Pinot Noir - kan den i princippet komme fra hele Bourgogne-området, men ofte lægger de gode producenter en ære i at producere Bourgogne Rouge eller Blanc fra selve området hvor de har til huse (som det er tilfældet med Domaine Vincent & Sophie Morey). En del vinmarker ligger f.eks. i de lave områder på grænsen til de store appellationer, eller ganske enkelt på den 'forkerte' side af vejen som danner grænse mellem f.eks. AOC Chassagne, Puligny og AOC Bourgogne. Som altid i Bourgogne afhænger kvaliteten af en vin også af den producent som står bag...

Vincent & Sophie Moreys Bourgogne Pinot Noir er sammensat af druer fra tre forskellige vestvendte parceller på i alt 0,55 ha. i den flade del af Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet og Maranges. Her består jordbunden hovedsageligt af ler og kalk. Vinstokkene er plantet i 1975 og i 1980.

Efter en kritisk sortering af druerne på et sorteringsbord efter høsten bliver druerne 100% afstilket og skånsom mast. Mosten bliver derefter afkølet og gennemgår en macerering i 3-4 dage, for at fremme farve-, aroma- og frugtekstrakt maksimalt, før den igen varmes op til en gæringstemperatur på ca. 20 grader. Gæringen foregår på rustfrie ståltanke i 15-20 dage og vinen bliver derefter presset. Bundfældelse foregår derefter naturligt i 48 timer. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet på træfade fra Allier, hvoraf 30% er nye. Aftapningen foregår midt i november i året efter høsten.

En usædvanlig spændende vin, sammenlignet med mange Bourgogne Générique man eller støder på! Farven er blank, mørkerød med lilla skær. I duften har vinen en god frugtsødme med nuancer af røde bær – kirsebær og hindbær. Mens 2011 er allerede flot afrundet i sin ungdom er 2012 (hvor man kun producerede 5 fade i stedet for normalt 13) en smule mere voldsom og lukket, med en meget stor koncentration. Sammensætningen af vine fra 3 kommuner giver en flot harmoni.

Velegnet til grøntsagsretter, fjerkræ, kalv- eller svinekød, serveret med milde saucer.
Køkkenskriverier
Godt nyt fra vestfronten
28. august 2016

Så er der godt nyt fra vestfronten, der vinmæssigt for os betyder Frankrig. Nærmere betegnet Bourgogne. Vort l.....

» Læs mere
Kontakt (09.00-22.00)
Hanne Doré:64 84 10 50
Benny Doré:20 49 10 24
E-mail:Klik her
Åbningstider:Klik her
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.
Tilmelding:» Klik her
Find vin
» Pris
» Klassifikation
» Vinhus
» Nye vine og årgange
» Få flasker tilbage
» Med skruelåg
» Økologisk
» Gambero Rosso
» Wine Spectator
» Robert Parker
» Alle topvine
Eller skriv søgeord:
Fra samme producent
Morey Santenay 1. Cru Beaurepaire 2012
Vincent & Sophie Moreys parcel på 1. Cru-marken 'Beaurepaire' er på 1,35 ha.....

» Læs mere
Morey Santenay Rouge Les Hâtes 2013
Vincent Moreys parcel på marken 'Les Hâtes' er på 1,59 ha. og ligger midt p.....

» Læs mere