Boislauzon La Chaussynette 2018


Navn: Boislauzon La Chaussynette
Land: Frankrig
Region: Rhône-Alpes
Område: Vin de France
Vinhus: Mas de Boislauzon
Vintype: Tør rødvin
Druer: 50% Grenache - 50% Syrah
Årgang: 2018
Alkohol: 13,5%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 106800
Pris ved 1 fl.: 95,00 kr.
Antal:  
Denne vin er certificeret økologisk
La Chaussynette er Boislauzons livsglade landvin, der i fantomårgangen 2016 giver solide smæk for skillingen med righoldig charmefrugt og de gamle vinstokkes dybde.

Mas de Boislauzon er den nordligst beliggende ejendom i Châteauneuf-du-Pape og har til huse mellem Courtézon og Orange, tæt ved Beaucastel. Søskendeparret Daniel og Christine Chaussy råder over parceller i Pignan (sand), Boislauzon (rullesten/galets roulés) såvel som La Gardiole og Palestor (lerholdig jord). Siden årgang 2012 er alle vine økologisk certificerede - en praksis man har brugt længe på stedet, men nu altså med fine certifikater og de ekstra omkostninger forbundet med den slags i en gennemreguleret verden.

La Chaussynette består af lige dele syrah og grenache, som håndhøstes fra vinstokke med en høj gennemsnitsalder. Der er tilpas fysiologisk modenhed i druematerialet til at gære uden afstilkning, hvilket tilføjer et ekstra lag af kompleksitet til vinen, der gæres og lagres på cement; tilgangen er meget old school men dog med et pivende rent resultat, der - heldigvis - er knapt så old school.

Modsat de andre vine fra Mas de Boislauzon, er La Chaussynette i duft og smag mere i det rød-frugtede spektrum og mindre dramatisk; i stedet udviser den en fantastisk duft af hindbær, kirsebær og kun et lille indslag af provenceurter. Eftersmagen er saftig og finesserig med flot afstemte tanniner.

Vinen spiller hverken med musklerne eller prøver at imponere med fad-sminke. Til gengæld har man en glad, saftig og bundærlig vin, hvor man bevarer lysten til et glas mere..

Vinen smager fantastisk nu, og bør derfor bare nydes som den er, her og nu..... Kan dog godt gemmes et par år. Drik den kælderkold til tapas, pastaretter samt et bredt udsnit af kødretter.
Se mere:
Alle vine fra Mas de Boislauzon Alle Vin de France Alle varer fra Rhône-Alpes
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk