Piccolomini Rosso di Montalcino 2022
Navn: | Piccolomini Rosso di Montalcino |
Land: | Italien |
Region: | Toscana |
Område: | Rosso di Montalcino DOC |
Vinhus: | Ciacci Piccolomini d'Aragona |
Vintype: | Tør rødvin |
Druer: | 100% Sangiovese |
Årgang: | 2022 |
Alkohol: | 145,0% |
Indhold: | 75 cl. |
Varenr: | 122300 |
Få 10% rabat
Bestil mindst (enkeltflasker)
6 fl. med snitpris på min. 149,- kr.
(Gælder også assorteret)
Bestil enkeltflasker
Rubinrød. Næse med friske, delikate florale og frugtige noter, der er typiske for ung Sangiovese fra Montalcino. I munden smidig, spændstig og kompleks og med en fortrinlig smagslængde for sin type.
Og så er det en særdeles elegant vin, med præg af områdets varme, der let konkurrerer med mange andre producenters basis-Brunello.
Serveringstemperatur: 15-17° C.
Rosso di Montalcino fremstilles af Brunello-druer fra unge planter, der undergår en passende vinifikation og lagring, således at man får en typerigtig, frisk og attraktiv vin, der glimrende supplerer de dyrere Brunello di Montalcino-vine.
I forhold til disse har Rosso di Montalcino en større umiddelbar primærfrugtighed og spændstighed og er umiddelbart drikkeklar, og det er en skøn og karakterfuld Sangiovesevin med en del af de eftertragtede kvaliteter fra topvinene fra området. Således fornemmes dyrkningsstedets relative varme, som giver vinen den bløde, smidige frugt, den eftertragtede fløjlsagtige Brunello-tekstur og i det hele taget et smukt udtryk.
Gæring med skindkontakt på temperaturkontrollerede stål- og cement-tanke. Lagret 12 måneder på 20-85 hl botti af slavonsk eg.
Omtaler og udmærkelser:
Winescritic: 91 Pts'Fragrante seppur ben maturo ricorda di fragole, prugne rosse, cedro in pezzi, mirto selvatico e susine. Corpo medio-pieno, estremamente levigato e ricco nel sorso chiude gentile ed armonico. Gustoso ed appagante. Bevi ora.'
Falstaff: 92 punkte'Tasting vom 22.03.2024: Othmar Kiem, Simon Staffler. Leuchtendes, sattes Rubinrot. In der Nase würzig, nach Edelholz und mediterranen Kräutern, dazu satte dunkle Beerenfrucht, leicht nach Vanillezucker, erinnert an Salbei, Schwarztee und Brombeeren. Am Gaumen geschliffen und reichhaltig, mit satter, klarer Frucht, tiefgründig, aufgrund des hohen Alkohols im Nachhall leicht zartbitter.'
Se mere: