Geyerhof Rosensteig Grüner Veltliner 2017


Navn: Geyerhof Rosensteig Grüner Veltliner
Land: Østrig
Region: Niederösterreich
Område: Kremstal DAC
Vinhus: Bio-Weingut Geyerhof
Vintype: Tør hvidvin
Druer: 100% Grüner Veltliner
Årgang: 2017
Alkohol: 12,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 154000
Pris ved 1 fl.: 129,00 kr.
Antal:  
Denne vin har skruelåg
Denne vin er certificeret økologisk
Rosensteig er husets letteste Grüner Veltliner, der ikke desto mindre er superflot, ren enkeltmarksvin på højt niveau med druetypicitet og frisk, læskende frugt, der med sin blomstrede stil inviterer til store, uforpligtende slurke. Men den rummer også en sund struktur og koncentration, der gør den til en rigtig god madledsager.

Duft og smag har frugtige aromaer af pære og grønne æbler med en smule af de krydrede peberaromaer fra kombinationen af Grüner Veltliner og Hollenburger-kongklomeratsten. Stilen er tør uden at snerpe, let-fyldig med en vedvarende og meget ren smagsprofil. I eftersmagen tager det krydrede element til, hvor der ud over friskkværnet hvid peber også er lidt æbleblomst og citrongræs at finde.

Nyd vinen til koldrøget laks, til de lettere forretter eller en ung, frisk gedeost eller en salat med varm ditto.

Serveres ved ca. 10 grader.

Bio-Weingut Geyerhof hører hjemme i Kremstal, hvor husets marker ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, grænsende op til Wachau. Til trods for at vinmager og ejer Ilse Maiers ego er meget lille, så er der efterhånden mange, der har fået øjnene op for denne fremragende producent, bl.a. gennem gentagne kåringer af Geyerhofs tørre hvidvine som årets bedste i Østrigs anerkendte vinguide, A'la Carte. Ikke alene har Geyerhof dyrket økologisk siden 1988; Ilse Maier har tilmed skrevet en håndbog om økologisk vinbrug. Hun er med andre ord en respekteret autoritet på området og der laves følgelig aldrig 'hovsa-vine' hos Geyerhof, som man ellers ofte ser det hos mindre rutinerede bio-producenter, der stadig udforsker det muliges grænser. Årtiers erfaring har derimod givet lærdom om markernes egenart, hvilket i vinene oversættes med stor sikkerhed og mark-typicitet.
Omtaler og udmærkelser:
James Suckling: 92 points
'A very attractive young wine with the entire spectrum of citrus aromas. Very crisp and minerally with positive herbal freshness at the long finish. From organically grown grapes. Drink or hold. Screw cap.'

Wine Enthusiast: 91 points
'This wine's ripe pear and fresh yeast aromas have an almost green apple-like freshness. The taut, fruit-driven and lemony palate brims with fresh citrus notes. The finish is dry and refreshing.'
Se mere:
Alle vine fra Bio-Weingut Geyerhof Alle Kremstal DAC Alle varer fra Niederösterreich
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Skagensbilleder
06. oktober 2020
Stor respekt for Skagens Gren, hvor to have mødes i et overvældende br.....
Læs mere
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk