Sylvaine et Alain Normand Pouilly-Fuissé Climats 2020


Navn: Sylvaine et Alain Normand Pouilly-Fuissé Climats
Land: Frankrig
Region: Bourgogne
Område: Pouilly-Fuissé
Vinhus: Domaine Sylvaine et Alain Normand
Vintype: Tør hvidvin
Druer: 100% Chardonnay
Årgang: 2020
Alkohol: 13,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 156100
Pris pr. fl.: 299,00 kr.
Antal:  
Få 10% rabat
Bestil mindst (også assorteret)
6 enkeltflasker med snitpris på min. 149,- kr.


Druerne til Normands Climats bliver høstet i kommunen Solutré fra 3 forskellige climats (parceller), og heraf navnet. Der er brugt pneumatisk presse så et nænsomt pres, og vinen gennemgår efterfølgende lang gæring på egen gær. Lagringen foregår Sur Lie og 12 måneder på franske fade.

Vinen fremstår spændstig og samtidig elegant i glasset med florale noter som Lind, Dahlia og Bergamotte, samt et strejf af vanilje. Flot koncentration og supermineralsk chardonnay. Nyd vinen af store glas til f.eks retter som ceviche, tun tataki eller spæde lammekoteletter.  

Vi skal helt ned i den sydligeste del af Bourgogne (Mâconnais) for at finde den prestigefyldte Pouilly Fuissé. Sylvaine og Alain Normands marker ligger i kommunnen Solutré, som indgår i den AOC, der blev udnævnt helt tilbage i 1936. Markerne er stejle og når op i næsten 300 meters højde. I Pouilly Fuissé dyrkes udelukkende Chardonnay, og jordbunden består primært af en ler-kalksten-kombination fra juratiden, som er med til at give vinene de klassiske karakteristika af mineralitet, citrusfrugt, nødder og hvide frugter. 

Sylvaine og Alain Normand beskriver sig selv som 'vignerons af passion'. Sammen driver de et superbt Domaine i La Roche Vineuse, nær de karakteristiske Solutré og Vergisson klipper, der står som vartegn for den bedste del af Mâcon. Domainets marker blev i 2010 udvidet fra 13 til hele 32 hektar. Kvaliteten er tårnhøj - med vine, der kombinerer friskhed, fylde med individualitet og tydelig terroir definition. Sylvaine og Alain er først og fremmest 'vignerons', der fokuserer 100 % på at lave de bedste mulige vine - og mindre på 'salg'. En pæn del af produktionen er derfor i høj kurs hos Beaunes store negocianter, og kun en del af høsten tappes på Domainet. Planen er imidlertid, fremover tappe mere og mere selv. Sylvaine og Alain fremstiller vinene med maksimal respekt for naturen. Her bruges kompost, og ukrudt fjernes mekanisk. Kunstgødning og herbicider er bandlyst. Sylvaine og Alain ynder også at lade deres vine vinde i fylde og rigdom 'sur lie'.
Se mere:
Vinbeskrivelse til print A4 Alle vine fra Domaine Sylvaine et Alain Normand Alle Pouilly-Fuissé Alle varer fra Bourgogne
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk