Nik Weis Pinot Noir Rosé 2021


Navn: Nik Weis Pinot Noir Rosé
Land: Tyskland
Region: Rheinland-Pfalz
Område: Mosel
Vinhus: Weingut Nik Weis
Vintype: Rosévin
Druer: 100% Pinot Noir
Årgang: 2021
Alkohol: 12,0%
Indhold: 75 cl.
Varenr: 182600
Lagerstatus:Årgang udsolgt
Denne vin har skruelåg
10% rabat
Bestil mindst (også assorteret)
6 fl. med snitpris på min. 299,- kr.
eller 12 fl. med snitpris på min. 149,- kr.
En smuk og elegant sommerdrøm af en rosé med en sprudlende bouquet af hindbær, jordbær og blåbær og en frisk smag med bærtoner, hyldeblomster og et subtilt strejf af roser.

Allerede ved synet af den slanke og elegante flaske ved man, at her er tale om en helt særlig rosévin. Farven er smukt jordbærrød med en diskret mørkere rød kerne og kanter, der er en smule lysere. Næsen sprudler af rigdom på bær – hindbær, jordbær og blåbær – noter, der går igen i smagen, som suppleres flot af toner af krydderurter, hyldebær, hyldeblomster og subtile strejf af roser.

Selv om Mosel ikke er kendt for sin rødvinsproduktion, har området historisk set produceret en række forskellige blå druer. I midten af 1700-tallet satte et Riesling-påbud dog en effektiv stopper for dén praksis ved at rive alle vinstokke med blå druer op med rode. Dette påbud ebbede ud med slutningen af 1800-tallet, om end det i perioden 1933-1986 atter var forbudt at producere rødvin i Mosel.

Efterfølgende er der imidlertid sket en opblomstring af rødvinsproduktion i Mosel – og dermed af dyrkning af blå druer. Nik Weis Pinot Noir Rosé er fremstillet af 100% Pinot Noir-druer fra 33 år gamle vinstokke. Den lidt sarte drue trives fortrinligt på vinmarken, hvor de alluviale aflejringer og den blå skifer bidrager med vigtige næringsstoffer og er med til at give druerne deres skønne, karakteristiske smag. Samtidig er vandforsyningen til vinmarken uovertruffen, så Pinot Noir-druerne har det som blommen i et æg. Og det kan smages i denne skønne og smagsfyldte rosé.

Druerne er i bogstaveligste forstand håndplukket, og efter en kort macerering ved lavt tryk, presses de. Det er med til at give vinen sin fantastiske farve med smukke og sarte rosen-lyserøde reflekser. Mosten gærer uden tilsætningsstoffer ved lave temperaturer og lagres på tanke af rustfrit stål.

Nik Weis Pinot Noir Rosé er en dejlig ledsager til lettere retter, f.eks. med lyst fjerkræ, mager fisk, tapas eller masser af grøntsager. Samtidig fungerer den upåklageligt, præcis som den er – nyd den afkølet ved 6-8 °C, og glæd dig til smagen af sommer!
Se mere:
Vinbeskrivelse til print A4 Alle vine fra Weingut Nik Weis Alle Mosel Alle varer fra Rheinland-Pfalz
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk