Antica Riseria Campiverdi Arborio ris
Navn: | Antica Riseria Campiverdi Arborio ris |
Land: | Italien |
Region: | Lombardiet |
Producent: | |
Varegruppe: | Pesto og pasta |
Indhold: | 500 g. |
Varenr: | 3090 |
|
Lagerstatus: | Sælges ikke online |
Hvornår risen kom til Italien ved man ikke helt præcist, men i dokumenter omtales ris allerede i 1400-tallet. Risplanterne fik for alvor succes på Po-sletten og i Piemonte i 1700 tallet.
Der plantes hvert år ris på omkring 230.000 hektar, hvoraf de fleste ligger i regionerne Lombardiet og Piemonte. Over 40 % af den italienske Arborio ris dyrkes i Pavia provinsen, som ligger syd for Milano i Lombardiet.
Valle Lommellina, hvor risen kommer fra, er kendt som Italiens korn- og riskammer og ligger mellem floderne Po, Ticino og Sesia. Efter sigende er det Leonardo da Vinci, som først projekterede et kanalsystem til overrisling af rismarkerne.
Arborio ris har sit navn fra den by i Vercelli provinsen, hvor man i 1946 krydsede Vialone ris og Lady Wright ris og fik den runde, storkornede ris, som afgiver den stivelse under kogningen, der gør den perfekt til risotto.
Risen kombineret med tørrede Karl Johan svampe eller trøfler giver en perfekt risotto, en ret som er typisk for bjergdalene i Lombardiet og Piemonte.