Pieropan:
Pieropan Calvarino Soave Classico Superiore
Årgang: 2019
Pris: 179,00 kr.
Ny årgang
Pieropan Ruberpan Valpolicella Superiore
Årgang: 2017
Pris: 179,00 kr.
Afhentningsrabat!
Pieropan Soave Classico
Årgang: 2019
Pris: 119,00 kr.
TOPVIN! Falstaff: 91 punkteI 2008 kunne Leonildo og Teresita Pieropan fejre at de produceret vin fra Venetoregionen i 40 årgange. I 70'erne hvor markedet blev oversvømmet med ligegyldig og intetsigende Soave fra store negociants, koncentrerede Pieropan sig om at købe jord på de bedst placerede cru'er og har i dag ca. 27 ha. Det er helt i overensstemmelse med hans overbevisning om at god vin starter i marken. Denne strategi har tilsyneladende båret frugt, i hvert fald befinder Leonildo Pieropans vine sig i dag i en klasse for sig.

Specielt de to enkeltmarks Soave-vine Calvarino og La Rocca er fremragende, og fremhæves ofte af den italienske og internationale presse som arketyper på rigtig Soave. Begge vine har også vist en glimrende evne til at lagres. La Rocca virker ofte en anelse federe og mere cremet, hvor Calvarino ofte virker lidt mere syrefast og frugtrig. Netop Calvarino var en af Italiens første cru’er. Første årgang var 1972. Vinguruen Veronelli opdagede, at Leonildo aftappede denne vin for sig og undrede sig. Grunden hertil var naturligvis, at denne vin havde andre karakteristika, da den kom fra den mørke lavaholdige jord. Omvendt er La Roccas jord hvid og kalkholdig.

Andrea Pieropan fortæller entusiastisk om husets vine. Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

Det er beundringsværdigt, når der bliver lavet flotte hvidvine på italienske druer, i en tid hvor de internationale sorter er overalt. Ud over de tre Soave laver Pieropan i dag en sød vin: Le Colombare Recioto di Soave (100% Garganega). Passito della Rocca slutter med årgang 2006, der er mere eksperimenterende og den eneste af Pieropans vine, der også indeholder 'fremmede' druer; Sauvignon Blanc og Riesling.

Som noget forholdsvis nyt er Pieropan begyndt at producere vine baseret på røde druer fra Valpolicella zonen. Baseret på kvaliteten af deres hvide, har vi haft store forventninger til deres Valpolicella vine og de må siges at være blevet indfriet. Druerne er Corvina, Corvinone og Oseleta. Ghes er en forfriskende mousserende rose baseret på 100% Corvina. Meget fine lyse bær nuancer kombineret med god saftighed gør Ghes særdeles attraktiv. Ruberpan er en klassisk, rank Valpolicella med lys bærfrugt. Den er nu klassificeret som Valpolicella Superiore.

Der tørres druer Pieropans Amarone Vigna Garzon. Foto: Benny Doré / DoréDelicato.

I 2010 introducerede Pieropan deres Amarone. Den er karakteriseret ved at have meget karakter af området Illasi hvor druerne dyrkes. Frugten er således forventeligt meget koncentreret men kombineret med en sjælden elegance, der skjuler Amaronens ret høje alkohol. Det krydrede element fra området træder også tydeligt igennem i både duft og smag. Alle Pieropans røde vine er fremstillet på økologisk dyrkede druer. Deres hvide vine er under omlægning til økologisk brug.
Stemningsbilleder:
Vinhuset Pieropan
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Sommertur #5
15. august 2021
Byger, som går og kommer. Den femte sommertur, der i anledning af en d.....
Læs mere
Sommertur #4
07. august 2021
Altså, et af landets fineste små kunstmuseer ligger i Faaborg. Faaborg.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk