Sicilien
Sicilien, som er Middelhavets største ø, ligger ud for den Appeninske Halvø og har et indbyggertal på størrelse med Danmarks, selvom arealet er lidt mindre end Jyllands.

Siciliens natur er meget varieret idet golde områder veksler med dyrket landbrugsjord ved kysterne, brændende hede i det subtropiske klima veksler med sne på vulkanen Etna.

Etna og vulkanerne på de nordlige naboøer Lipari og Vulcano er gode dyrkningsområder for vin, derudover er den sydlige ø Pantelleria en af regionens bedste leverandører af søde Moscato vine. På Sicilien finder man spor af mange forskellige kulturer så som græsk, romersk, arabisk, byzantinsk og normannisk foruden fransk, spansk og napolitansk alligevel føler man sig i dag stærkt knyttet til Italien.

Madkulturen er Italiens mest overdådige og fantasifulde, dette skyldes til dels de mange forskellige produkter, dels de mange forskellige kulturer, der har haft indflydelse på øen.

Sicilianerne er et både stolt og egenrådigt folk, med en rig tradition for folklore, idet både fødsler, bryllupper og begravelser er hele folkefester.

Historisk set har Sicilien vinmæssigt altid lagt vægt på de søde vine, i første omgang på grund af Marsala vinen, hedvinen, som en engelsk købmand opkøbte og tilsatte Brandy og således gjorde populær på linie med Sherry, dernæst på Moscato og Malvasia druen. Traditionen for vindyrkning er lang, da man allerede eksporterede vin til antikkens Grækenland.

Rødvinsdruer: Calabrese/Nero d'Avola, Frappato, Greco Nero, Nerello, Nocera, Sangiovese

Hvidvinsdruer: Ansinica, Catarratto, Moscato Bianca, Trebbiano

DoréDelicatos sortiment fra Sicilien
7 produkter fra Sicilien
Fotoserier
Siracusa, Noto og Catania (maj 2016)
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk