Trentino Alto Adige
På Alto Adiges bjergskråninger dyrkes bl.a. noget af det bedste hvidvin i Italien. Her finder man blandt mange andre de hvide druesorter Gewürztraminer, Riesling, Müller Thurgau og Pinot Grigio samt de blå Lagrein og Pinot Nero. Foto: Benny Doré / DoréDelicato

Helt mod nord i Italien, lige syd for Østrigs grænse, finder vi regionerne Trentino, som er italiensksproget, og Alto Adige (Syd Tyrol), som er tysksproget.

Det er et smuk og bjergrigt område med mange søer, som for størstepartens vedkommende ligger i ca. 1800 meters højde. Mange kendte skisportssteder ligger i Regionen, så som Canazei, Madonna di Campiglio, Valgardena og Ortisei, desuden er området kendt for sine mange slotte samt de kendte feriesteder ved Gardasøen, Riva og Torbole.

I Alto Adige med hovedbyen Bolzano, et område som er vanskeligt tilgængeligt idet kun 5% af jorden ligger under 500 meters højde, er vinene frugtagtige og meget lig de tyske og etiketterne er da også rent tyske eller eventuelt tosprogede. Man lever og taler stadig på tysk, idet området har hørt under Østrig i 600 år og først kom til at høre under Italien i 1920.

I Trentino, hvor mange druetyper ligner dem fra Alsace, har vinene gennemgået en stor udvikling, fra de mere frugtagtige til de nu mere nuancerede vine, et godt eksempel er Vino Santo, som er dyrket på Nosiola druen i et lille område vest for Trento.

Vinhuset J. Hofstätter er et af områdets mest kvalitetsbevidste, der ofte henter priser for både deres røde og hvide vine. Foto: Benny Doré / DoréDelicato

Vinmæssigt begynder Trentino Alto Adige sin vinhistorie tilbage i etruskernes tid, idet man har fundet såkaldte Situla, vinbeholdere, som etruskerne anvendte. Romerne var de første der indførte brugen af træfade til transport og modning af vinene. Regionen har en lang række kooperativer, som fremstiller både konsumvine, kvalitetsvine og Spumanter.

I Trentino Alto Adige anvender man ofte opbindingssystemet Pergola til druesorten Lagrein. Foto: Benny Doré / DoréDelicato

Rødvinsdruer: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Lagrein, Marzemino, Merlot, Pinot Nero, Schiava

Hvidvinsdruer: Chardonnay, Müller Thurgau, Nosiola, Pinot Bianco, Riesling, Sylvaner, Traminer

DoréDelicatos sortiment fra Trentino Alto Adige
3 produkter fra Trentino Alto Adige
Fotoserier
Snapshots fra regionen
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk