Køkkenskriveri
Asparges med substitutAf Benny Doré den 26. maj 1009
Der findes en gammel lærdom der siger, at man ikke kan drikke vin til asparges på grund af deres syre og bitterhed.
Mange foreslår en hvidvin baseret på Sauvignon Blanc som det bedste valg - det kunne så måske være på sin plads at prøve en sådan. Nu var der så bare lige det, at den første vin baseret på den for Italien noget udenlandske drue først kommer med fragtmanden i morgen.
Gode råd er gratis hvis man selv kommer med dem - og mit var så at satse de nyindkøbte hvide stængler på en flaske Roero Arneis fra Matteo Correggia. Da vi sidste sommer var i Piemonte, i nærheden af Alba, var Roero Arneis mere eller mindre standardsvaret når vi spurgte til spisestedernes hvide husets vin.
Druen Arneis giver en flot hvidvin når den dyrkes i området omkring byen Roero nordvest for Alba langs floden Tanaro.
Matteo Correggias Roero Arneis har en flot harmoni mellem syre og frugt, med en elegant frugtkarakter der viste sig at være en god ledsager til asparges. At saucen så var blevet lidt for spids i den ene ende og en anelse flad i den anden er ikke noget vi kan give vinen skylden for.