Køkkenskriveri


Pinot Grigio til en torsk
Af Benny Doré den 27. maj 2009

Efter en dag der startede rigtig hyggeligt med en webdesignkunde der havde 'bestilt tid' allerede klokken otte for at hente et par gode kasser vin, så begyndte virkeligheden.

Danske Fragtmænd havde åbenbart bestemt sig for at de fleste af de vine vi havde sendt de sidste par dage trængte til at blive smadret - det var nu ellers ganske gode flasker. Da de var pakket godt ind lykkedes det ikke at ødelægge alle - de sidste forsvandt derfor bare ud i tågerne på fragtcentralerne.

Heldigvis er det ikke så ofte det sker, men når - ja - så kommer det i stimer. Dagen i dag stod altså i stimernes tegn. Den meste af formiddag og frokost gik med at gensende og snakke med kunder der savnede deres bestillinger. For at blive på sporet, så var der også en række problemer med webservere der i sympati med transportbranchen ville drille.

Da jeg sidst på eftermiddagen havde et par ærinder udenfor sognet så oven i købet blev pålagt at finde lidt til aftensmaden troede jeg at bægeret var fuldt. Heldigvis havde den mobile fiskehandel valgt at placere salgsvognen netop på den parkeringsplads jeg frekventerede. Da det skulle være nemt, så blev det til en næsten friskfanget torskefilet og at par sider røget makrel til sidst på ugen.

Det er heldigt at være gift med et køkkenpersonale der sætter pris på friske råvarer - og fremtryller en lækker ret af den hjembragte filet. Ovnstegt torskefilet med ristede baconstrimler, asparges, gulerødder, ris og en yderst pikant karrysauce med æbler, løg, hvidvin og æblemost.

Det eneste jeg selv skulle gøre var at vælge hvidvinen. Overtroisk som jeg er, valgte jeg én som ikke havde været gennem fragtmændenes vridemaskine - nemlig en Pinot Grigio fra vinhuset Hofstätter i Trentino Alto Adige. Et rigtig godt valg der bragte blodtrykket ned på et acceptabelt niveau.

Jeg kunne faktisk også have valgt en rødvin til fisken fra samme producent. Da vi besøgte Hofstätters nyindrettede restaurant sidste sommer anbefalede de faktisk selv en Meczan Pinot Nero (Blauburgunder) til den fiskeret vi bestilte der.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk