Køkkenskriveri nr. 13


På et hjørne af Piazza Cavour
Af Benny Doré den 05. juni 2009

Når vi rejser er det for at opleve nyt eller få et gensyn, blive inspireret eller advaret, prøve at indleve eller få hjemve, lære nyt eller blive bekræftet - eller måske, som jeg har hørt man også kan, bare holde fri.

Det sidste har vi ikke rigtigt lært endnu, så da vi for nyligt var på en laaang weekend i Rom, ja så var det, som sædvanligt, om at se og smage så meget som muligt. Selv om Rom kaldes den 'Den evige Stad', så gælder det altså byen og ikke en selv.

Et af de steder vi havde skrevet på listen denne gang, var Enoteca Costantini på Piazza Cavour. Enotecaet går for at være en af Roms bedste vinforretninger, hvilket selvfølgelig er motiv nok i sig selv. Den egentlige grund for besøget var dog at forretningen ejes af Piero Costantini der i starten af 80'erne købte Kardinal Pallottas tidligere vinmarker i midten af Frascati med det formål at producere kvalitetsvin og genvinde det ry Frascati havde tidligere.

Resultat er blevet at man fra Villa Simones 25 hektar formår at producere omkring 300.000 flasker Frascati der hæver sig markant over det man ellers kan finde i zonen. I følge Politikens bog om Italiensk vin, så er Villa Simones enkeltmarksvin 'Villa dei Preti' en af de bedste Frascati på markedet.

En aftale om at besøge vingården i Frascati var desværre på grund af en personaleudskiftning ved den danske importør faldet i vasken, og må vente til et af de næste besøg i Rom.

Vinene fra Villa Simone kan vi dog glæde os over at have i forretningen. Villa Simone Frascati Classico Superiore er faktisk en af de hvidvine vi sælger mest af.

Se mere:
Se vores vine fra Villa Simone

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk