Køkkenskriveri nr. 16


Gavi di Gavi til appelsin
Af Benny Doré den 29. juni 2009

Gavi di Gavi er en tør hvidvin fra Piemonte der har opnået den højeste klassifikation i Italien - nemlig DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantia). Vinen er både en af mest kendte italienske hvidvine, og tilhører samtidig den italienske elite af klassehvidvine. Navnet fortæller at der er tale om en Gavi fra kommunen Gavi i modsætning til Cortese di Gavi, eller simpelthen Gavi der er produceret i et noget større område af provinsen Alessandria, tæt på den liguriske grænse.

Gavi er fremstillet udelukkende på druen Cortese, hvis eksistens kendes helt tilbage fra 1600-tallet. Cortesedruen giver vine med et højt naturligt syreindhold. De bedste Gavi di Gavi er imidlertid spændstige sager, der kan minde lidt om f.eks. Sauvignon Blanc. Vores Nuovo Quadro Gavi er en dejlig frugtig og tør hvidvin, som passede helt fint og sagtens kunne matche den appelsinsauce som skærisingen og undertegnede havde fornøjelse af.

Vinen fremstilles af Araldica der med mere end 2.000 hektar jord, 1000 medlemmer og tre kooperativer er de fysiske rammer for et af Piemontes største vinhuse. Araldica er dog ikke kun synonymt med kvantitet. Gennem flere år har Araldica fungeret som underleverandør til flere af de store Piemontesiske huse, men har ligesom det er tilfældet med andre kooperativer ændret strategi, således at man i dag vinificerer og sælger de bedste partier under eget navn. Det er Araldicas klart definerede vision at producere god vin til en pris og i mængder der gør den tilgængelig for den almindelige forbruger. For at sikre at kvaliteten holder trit med kvantiteten har man dels udarbejdet bonussystemer, der ansporer det enkelte medlem til allerede i marken at fokusere på druekvaliteten. Samtidig har man hele tre ønologer til at sikre en høj kvalitet under vinificeringen.

Se mere:
Se vores vine fra Araldica

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk