Køkkenskriveri
Næsten for nemtAf Benny Doré den 29. juni 2009
Hvis det en aften eller frokost skal være lidt nemt, men fra grillen - ja så kan dette næsten ikke blive nemmere.
Skær kogt skinke ud i skriver på ca. 1 centimeter og pensel dem rigeligt med god olivenolie. Lav et spyd pr. person med skiftevis cherry tomater og zucchini (Squash) der også får den sidste olie. Det hele får nogle minutter på grillen - spyddet nok lidt længere end skinken, der jo er kogt i forvejen og bare skal have lidt farve.
Den dag fotoet blev taget havde vi også lagt nogle bananskiver på grillen - det synes vi ikke gjorde retten bedre, så det var nok sidste gang. Ved en senere lejlighed fik skinken følgeskab af en grillstegt majskolbe, og det kunne vi godt nok bedre li'.
Vinen på foto er derimod altid et godt valg til en let sommerret. Pagus Bardolino fra Corte Giara, som er navnet på Allegrinis 'commerciante', hvilket vil sige en vinproducent eller handelshus, der arbejder med indkøbte druer. Huset ejes af de to søskende Marilisa og Franco Allegrini og målet er at fremstille prisrimelige, ærlige og typetro vine fra en række klassiske områder i Veneto.
Og det synes vi så at de gør rigtig godt.