Køkkenskriveri nr. 19
Vand til vinAf Benny Doré den 09. juli 2009
Overskriften henviser ikke til den berømte begivenhed beskrevet i Johannes evangeliet, det fænomen lader jeg andre mere kompetente kommentere.
Derimod vil jeg gerne minde om at vand jo er en god følgesvend til mad og vin. Vi kan prise os lykkelige for at bo i en del af verden, hvor drikkevandet de fleste steder stadig er i en god kvalitet. Postevandet vil i de fleste tilfælde være et rigtig godt valg, om ikke andet så i forhold til prisen.
Drikkevand med brus kommer jo normalt ikke direkte fra vandværket, så der må man ty til flaskevand. I det tilfælde har jeg det rigtig godt med mineralvandet fra kilden San Pellegrino, der har sit navn efter en lille bjergby nord for Milano. Kilden udspringer fra et 400 meter dybt grundvandsmagasin i bunden af en klippe. Kalk og vulkanske sten giver vandet et højt mineralindhold.
Pellegrinovandet indeholder en høj mængde af sulfater, som gør det til en af de få ægte alkaliske vandtyper. Sammensætningen af vandet blev allerede undersøgt i 1778. Leonardo da Vinci skulle efter sigende være den første kendis der tabte sit hjerte til vandet fra Pellegrino. Så kan vi andre vel også falde for den milde smag med det gode skud kulsyre.
San Pellegrino tappes både på plast- og glasflasker. Da det ikke er hver dag at vores italienske ynglingsvand kommer på spisebordet - ja så flotter vi os med den smukke glasflaske og drømmer os tilbage til de mange spisesteder i støvlelandet og for den sag skyld mange andre steder i verden, hvor denne mineralvand værdsættes og serveres.
Se mere: