Køkkenskriveri nr. 20


Druer på tallerkenen
Af Benny Doré den 09. juli 2009

Jeg kan godt finde på at have en kogebog liggende på natbordet. Som godnatlæsning er opskrifter dog en herlig ting der med lidt held giver en lyst til den kommende morgendag.

Falder man sulten i søvn, ja så er opskriften nok en der skal afprøves.

I en periode var det Helle og Alfredo Tesio’s 'Det Toscanske Køkken' der holdt mig vågen lidt for længe. Især deres opskrift på Scaloppine all'uva fik mig til at vække køkkenchefen, der lå lige ved siden af. Hun ville nu helst vente til næste aften med at gå i gang, selvom opskriften faktisk er såre simpel.

Efterfølgende er retten blevet tilberedt og serveret utallige gange.

Retten består af nogle tynde skiver mørt kalvekød der vendes let i mel, salt og peber. Kødet steges på begge sider i smør og olivenolie (skal bruse af først). Hæld derefter Vin Santo over og lad den næsten fordampe. De sidste par minutter tilsætter man nogle halve vindruer hvor kernerne er fjernet. Lad være med at skære alle vindruer over og pynt retten med de hele kolde druer. Nogle gange gør vi det rigtig italiensk og serverer uden tilbehør. Andre gange synes vi godt om lidt ris til kødet og en salat ved siden af.

Opskriften i bogen siger det skal være blå druer. I dette tilfælde havde vi også lidt hvide druer liggende - og en blanding giver også et godt resultat både smags- og synsmæssigt.

I forbindelse med at retten var på menuen til en større familiefødselsdag brugte vi nogle dage på at finde en vin der kunne matche de småstegte vindruer. Vi kom frem til at et godt valg kunne være Fratelli Revellos Dolcetto d'Alba. Vinen på fotoet er derimod en lille sjat Vigna del Capannino Chianti Classico Riserva fra Tenuta di Bibbiano som vi havde stående. Også et godt valg, men nok mest hvis retten serveres en kold vinterdag - og ikke som her en varm sommeraften.

Se mere:
Det Toscanske køkken Se vores vine fra Tenuta di Bibbiano

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Det blev et år med tegninger
26. januar 2023
Sidste år begyndte jeg på en suite tegninger inspireret af den evigt v.....
Læs mere
Kirkemusik
10. januar 2023
Ved ikke hvorfor, men nu er det anden gang jeg har været heldig med at.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk