Køkkenskriveri


Vin og stemning
Af Benny Doré den 30. juli 2009

Det at nyde et glas vin er med til at give en god stemning - eller genkalde et stemningsfyldt øjeblik med mindelser om hvor eller under hvilke omstændigheder netop den vin blev drukket første gang.

Jeg har det ofte sådan at duften og smagen af bestemte vine tit får mig til at tænke på det område hvor jeg ved vinen er produceret. Måske også en bestemt ret på det lille trattoria i Toscana hvor tjeneren anbefalede den lokale Rosso.

Det kan være mange andre billeder der spejler sig i glasset, men for mig er det vigtigt at have et vist kendskab til egnen eller landet hvor vinen har hentet næring fra sine rødder. Af samme grund er det aldrig en vin fra Chile eller Australien der kommer på bordet i det lille hjem. Der har jeg aldrig været, og kan ikke sætte billeder på vinen.

Der er mange lande jeg har billeder til, men f.eks. Sverige laver altså ikke ret meget drikkelig vin. Siden jeg i 1975 første gang kom til Italien, har italiensk mad og vin været en del af dagligdagen. Utallige rejser til støvlelandet, også i min egenskab af kunstmaler, har givet mig mange gode oplevelser og billeder. Billeder ikke blot på nethinden, men også først på papir og i vore dage digitalt.

Her på hjemmesiden sælger vi italiensk vin, og altså også stemning. Nogle af de mange tusind fotos vi i tidens løb har taget i Italien vil vi da gerne vise frem, for at informere om de steder hvor vinen kommer fra, eller mere direkte netop det vinhus der har produceret de enkelte vine.

Klik på nedenstående link for at se de første par billedserier. Nye serier vil blive tilføjet løbende, efterhånden som tiden tillader det.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere
Årets julevin 2023
14. november 2023
Denne flotte Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu laves på 80 % Grenac.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk