Køkkenskriveri nr. 22


Nu med pålægsmaskine
Af Benny Doré den 03. august 2009

Køkkengrej er meget mere end kniv, gaffel, potter og pander. Som det fremgik af det afsnit af spise med Price hvor de to brødre lige skulle have afgjort hvem der havde mest elektrisk madlavningsgrej.

En af de ting som begge havde, var en pålægsmaskine. Ikke den gammelkendte røde EVA-brødskæremaskine, men derimod noget der lignede en dværg-variation af slagterens professionelle monstermaskine.

Udsendelsen fik mig til at tænke på det paradoks at lysten til at servere antipasto misto slet ikke harmonerede med det faktum at køkkenet ikke var udstyret med et passende apparat til pølse og skinkeskæring - og slet ikke i passende meget tynde skiver.

Under vores Giro d'Italia 2009, hvor vi besøgte en masse vingårde 'faldt' jeg over en usædvanlig smuk gammeldags udseende pålægsmaskine helt i kraftig aluminium. Den stod meget ensom i en isenkræmmerforretning og trængte til at få et godt hjem. Det har den så nu fået her i det Nordfynske, hvor den allerede har leveret flere flotte skiver til dens nye ejere.

Vinen vi fik til denne antipasto misto var en Dolcetto fra brødrene Orlando og Attilio Pecchenino, som bor i Dogliani i den sydligste del af Langhe, Piemonte. I det ikke særlig store område er den gennemsnitlige kvalitet meget høj, og Peccheninos Sirì d'Jermu befinder sig i den absolutte elite. Flere gange de maksimale tre glas i Gambero Rosso beviser dette.

Se mere:
Sirì d'Jermu Dolcetto

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Weekend på internationalt niveau
03. oktober 2021
På vej hjem fra fejringen af vores ældste søns 50 års fødselsdag besøg.....
Læs mere
Efterårsglæder
26. september 2021
En storm, som den der ramte os for nogle dage siden, er rigtig god til.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk