Køkkenskriveri
Nu med pålægsmaskineAf Benny Doré den 03. august 2009
Køkkengrej er meget mere end kniv, gaffel, potter og pander. Som det fremgik af det afsnit af spise med Price hvor de to brødre lige skulle have afgjort hvem der havde mest elektrisk madlavningsgrej.
En af de ting som begge havde, var en pålægsmaskine. Ikke den gammelkendte røde EVA-brødskæremaskine, men derimod noget der lignede en dværg-variation af slagterens professionelle monstermaskine.
Udsendelsen fik mig til at tænke på det paradoks at lysten til at servere antipasto misto slet ikke harmonerede med det faktum at køkkenet ikke var udstyret med et passende apparat til pølse og skinkeskæring - og slet ikke i passende meget tynde skiver.
Under vores Giro d'Italia 2009, hvor vi besøgte en masse vingårde 'faldt' jeg over en usædvanlig smuk gammeldags udseende pålægsmaskine helt i kraftig aluminium. Den stod meget ensom i en isenkræmmerforretning og trængte til at få et godt hjem. Det har den så nu fået her i det Nordfynske, hvor den allerede har leveret flere flotte skiver til dens nye ejere.
Vinen vi fik til denne antipasto misto var en Dolcetto fra brødrene Orlando og Attilio Pecchenino, som bor i Dogliani i den sydligste del af Langhe, Piemonte. I det ikke særlig store område er den gennemsnitlige kvalitet meget høj, og Peccheninos Sirì d'Jermu befinder sig i den absolutte elite. Flere gange de maksimale tre glas i Gambero Rosso beviser dette.