Køkkenskriveri nr. 23


Lingua in dolce e forte
Af Benny Doré den 13. august 2009

Da vi under sommerens rundrejse til nogle af 'vores' vinhuse nåede til Carmignano, hvorfra vi jo har den herlige Carmignano Riserva fra Piaggia, var det meget heldigt blevet frokosttid. Altså en velkommen lejlighed til at gå lidt rundt i Carmignano by for at finde et passende sted at stille sult og nysgerrighed efter områdets kulinariske formåen. Vi kendte jo i forvejen stedets evner udi det vinøse.

Carmignano viste sig at være en hyggelig, lille og meget stille by den dag i juli med over tredive grader i skyggen. Som så ofte før spurgte jeg et par lokale, hvor det var anbefalelsesværdigt at tilbringe nogle halve timer med kniv og gaffel. Efter lidt snakken frem og tilbage om vore ønsker og forventninger, så lød anbefalingen på L'Osteria Enoteca Su pe'i'canto på Piazza Matteotti lige midt i byen.

Om det var varmen, søndagen eller finanskrisen der var skylden, så var vi denne frokost de eneste gæster i de små rustikke lokaler. Tjeneren bedyrede dog, for at dæmpe min frygt for et forkert valg, at sådan var det altså ikke på hverdag og om aftenen. Vi kan da også på det varmeste anbefale både vinhandel og køkken skulle vejen falde forbi.

Til forret valgte vi begge menukortets 'Lingua in dolce e forte', hvis hovedbestanddel, der som navnet antyder, er tunge. Desuden indgår et løg og en pesto. Da vi netop har fået vores slagter-nabo til at sprænge en hel tunge, der efterfølgende har kogt i godt tre og en halv time - ja så var det jo lige en opgave for den på rejsen indkøbte pålægsmaskine at lave en lignende forret.

Jeg skal hilse og sige at resultatet ikke blev så ringe endda. Og det bragte de ikke så gamle minder frem om Carmignano en meget stille søndag i juli. Nu burde jeg vel have valgt en vin fra området som ledsager til tungen. Men i betragtning af, at det ikke var søndag, men derimod en helt almindelig travl torsdag, ja så blev det til et glas Montefalco Rosso fra Umbrien. Der er dog meget tunge tilbage i fryseren, så vinen fra ejendommen Piaggia og dens ejer Mauro Vannucci skal nok komme på bordet sammen med denne ret på et senere tidspunkt.

Se mere:
Piaggia Carmignano Riserva
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Bemærk:
Få 10% rabat
Bestil mindst
6 fl. med snitspris
på min. 300,- kr.
eller
12 fl. med snitspris
på min. 200,- kr.
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk