Køkkenskriveri nr. 24


Slagteren i Greve
Af Benny Doré den 24. august 2009

Lige midt i vindistriktet Chianti Classico ligger byen Greve, helt passende er det rigtige navn 'Greve in Chianti'. I modsætning til mange af de andre gamle byer i Toscana, så ligger Greve ikke på toppen af et lille bjerg men derimod nede i dalen ved den lille flod der menes at have givet byen navn.

Greves centrum er en stor trekantet plads, hvor det brede fortov pladsen rundt er overdækkede bue- eller søjlegange. Loggiaerne giver behagelig skygge for solen eller ly for en regnbyge. På pladsen ligger mange små caféer og forretninger. En af de mest spændende forretninger er l'Antica Macelleria Falorni - en slagterforretning og pølsemageri der har skabt sig et navn og ry, der rækker langt ud over både Toscanas og Italiens grænser.

Slagteren i Greve er et familieforetagende der har haft slagteri helt tilbage til 1700-tallet, så de har haft tid til at udbygge sortimentet. Og sortimentet er mildest talt overvældende. I de mange små kringlede butikslokaler finder man alt hvad hjertet begærer af råt kød, pølser, skinker og et væld af andre charcuterivarer. I kælderen er der desuden et stort udvalg af lokale oste.

Efter besøget i slagterforretningen kan man passende samle appetit til aftenens antipasto (sammensat af forskellige pølser fra Falorni) ved at gå pladsen et par gange rundt og bl.a. studere statuen af Giovanni da Verrazzano. Giovanni ledede i 1524 en ekspedition med det formål at udforske USA's østkyst. I følge de italienske historiebøger, så skulle Giovanni da Verrazzano have opdaget New Yorks havn.

Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk