Køkkenskriveri nr. 26


Pølsesnak
Af Benny Doré den 05. september 2009

I sommerhalvåret er en af ugens aftener reserveret til en double på tennisbanen sammen med slagteren imod farvehandleren og vindirektøren. Da der både skal være tid til at lammetæve modstanderne og ikke mindst et par glas øl eller vin efter kampen, ja så er det ikke den aften, der er tid til de store gastronomiske udskejelser med hensyn til aftensmaden.

Forleden aften var min bedste halvdel blevet fristet at et pølsetilbud i den lokale brugsforening. Det var endda nogle af de fra radio og TV meget kendte langelænderpølser, der jo også skulle være kendt for knækket. Da denne variant var krydret med lidt tomat, hvidløg og oregano, så havde pølserne fået det geografisk vidtspændende navn 'Langelænders Italienske Grillpølser'. Ikke et ondt ord her om den aftensmad, som helt sikkert også har en fanskare.

Derimod fik de 10 minutter ved spisebordet mig til at mindes et kort besøg i byen Deruta umiddelbart syd for Perugia i Umbrien. Den lille by er kendt for sin keramik, og faktisk er langt over halvdelen af byens ca. to tusind indbyggere beskæftiget i keramikindustrien. Vi brugte et par timer af en hedebølge, med en temperatur der nærmede sig de fyrre grader, til at kigge på lidt Majolica (tinglaseret keramik).

Nu var det ikke keramikken der fik mig til at mindes besøget, men derimod frokosten som blev indtaget i Taverna Del Gusto, som har en meget lille udendørs servering i smøgen bag køkkenet. På spisekortet faldt jeg for en ret hvor ordet Salsiccia indgik. Salsiccia er en italiensk svinekødspølse som er kraftig krydret med f.eks. hvidløg, cayennepeber, muskatnød og koriander. Sammenlignet med førnævnte Langelænder, så er der betydelig mere smag og bid i en Salsiccia. En forskel der faktisk gør sig gældende i mange andre sammenligninger af danske og italienske fødevarer. Vi har herhjemme desværre vænnet os til industriens noget smags- og kønsløse produkter. Der er også langt fra min bedstemors hjemmelavede medisterpølse og hjemmebryggede øl, til de industrielt fremstillede produkter vi i vore dage 'spises' af med.

For øvrigt blev det den aften regnvejr efter første sæt af tenniskampen - så der blev ekstra god tid til at teste de to flasker Pinot Bianco der deltog i min og direktørens interne konkurrence.

Se mere:
Princic Pinot Bianco Produkter fra Umbrien
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Vine til årstiden - september 2020
01. september 2020
Afhentningstilbud i september måned 2020 Efter en lang rosé-sæson kal.....
Læs mere
Nietzsche og Venedig
01. maj 2020
Det hotel vi plejer at bo på i Venedig er jo som stort set alt andet i.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
Email: info@doredelicato.dk