Køkkenskriveri nr. 28


Dolcetto - husk det nu!
Af Benny Doré den 30. september 2009

Der er vine som hele tiden sælger sig selv. De har måske været på markedet så længe man husker, er rimelig stabil i kvaliteten og er ikke steget til en pris man nægter at betale. Det mest sandsynlige grund kan dog desværre være, at det er de eneste vine man kan huske navnet eller etiketten på.

Hvor mange flasker ringe Amarone bliver der ikke solgt i Danmark bare fordi navnet i brede kredse af forbrugere er lig med god vin. At langt de fleste solgte flasker er slatten tilbudsvin, der måske slet ikke er hvad den giver sig ud for at være, gør slet ikke sagen mindre ulykkelig.

Modsat er der så desværre rigtig mange spændende vine, som på trods af kvalitet og pris er svære at få ud til et større publikum.

Dolcetto er en vin hvor jeg ofte skal holde den helt store salgstale for at sælge et par flasker. Nemmere er det, hvis kunderne får lov at smage lidt på varerne, så ender det tit med, at der skal mindst en kasse med hjem. Dolcetto der laves i Piemonte, på druen af samme navn, kan være fremragende mørke og frugtrige vine. Dolcetto er faktisk den mest udbredte drue i distriktet Langhe, som herhjemme mest er kendt for vine lavet på Nebbiolo og Barbera.

Det er altid rart at få lidt hjælp med overtalelsen, når man nu selv synes så godt om Dolcetto. Den får jeg lidt af i det nyeste nummer af det udmærkede månedsmagasin Smag & Behag, hvor Fyens Stiftstidendes tidligere mangeårige vinskribent Jørgen Aldrich på 3 sider fortæller om hans deltagelse som Danmarks repræsentant ved et 2-dages seminar i Alba. Jørgen Aldrich kommer ind på det problematiske i, at forbrugerne skal finde rundt i 12 forskellige appellationer, og opfordrer til at finde frem til de producenter, der fremstiller den vin man kan lide.

Her i butikken sælger vi kun vin vi selv vil drikke. Vi har fundet nogle Dolcettoer, som vi med glæde åbner, hvad enten vi kun er os selv ved aftensbordet, eller vi har gode venner på besøg. Tre af disse vine har vi samlet i en temakasse, som du finder link til herunder. At det samtidigt er et godt tilbud gør vel ikke valget sværere.


Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere
Kunstsalon
28. april 2022
På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense ligger Cafe.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk