Køkkenskriveri nr. 30


3 glas fra Romagna
Af Benny Doré den 07. oktober 2009

Vi prøvesmager ofte vin med det formål at få nye vine eller måske endda nye vinhuse ind i vort sortiment. Det kan være for at udbygge sortimentet fra bestemte regioner i Italien, eller måske for at finde endnu bedre vine i de forskellige prisklasser.

Disse prøvesmagninger vil vi helst foretage hjemme ved køkkenbordet, uden en sælger eller vinbondes vidtløftige kommentarer. Det er jo ligesom det er der vinen virkelig skal stå sin prøve - ikke med en distraherende smuk udsigt over de bølgende toscanske bakker og hovedet fyldt med feriestemning.

For snart længe siden smagte vi en Sangiovese di Romagna fra vinhuset Poderi dal Nespoli der ligger ca. 25 kilometer syd for Forlì i regionen Emilia Romagna. Vinen faldt virkelig i vores smag, og vi har bare ventet på en passende lejlighed til at tage den hjem.

Den kom så nu!

Som nævnt i et tidligere køkkenskriveri, så offentliggør Gambero Rosso i løbet af denne og næste uge, hvem der har modtaget de eftertragtede 3 glas i 2010-udgaven af vinguiden. I dag var det så topvinene fra netop Emilia Romagna samt Abruzzo der stod for tur. Fra Abruzzo fik vores gamle kending Zanna Montepulciano d'Abruzzo Riserva topkarakter for 2006 årgangen, som vi får hjem inden længe.

Overraskende var det derimod at finde vinhuset Poderi dal Nespoli på listen over de kun 14 vine fra Emilia Romagna der fik 3 glas. Det var så ikke lige Vigneto di Prugneto som vi havde prøvesmagt, men derimod husets 'Il Nespoli Sangiovese di Romagna' der løb med hæderen. Men det var dog mere end rigeligt til at kunne kaldes et rigtigt valg, et stort held og en passende lejlighed, så inden længe har vi begge vine på lager.

Se mere:
2 nye vine fra Poderi dal Nespoli

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
San Giusto a Rentennano
01. august 2021
Her starten af sidste sommermåned bliver der fyldt lidt på hylderne me.....
Læs mere
Sommertur #3 – Søndag
25. juli 2021
Planen var en sidste tur rundt i Thisted for at fotografere gader og t.....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk