Køkkenskriveri


Oksebøf i ulvens mund
Af Benny Doré den 17. januar 2010

En grillet oksebøf både kræver og fortjener en god kraftig rødvin. Derfor var det helt oplagt at vælge Bocca di Lupo fra Antinoris Puglia projekt Tormaresca. Denne vin har en meget dyb, fyldig og kompleks smag der kan give et godt modspil til mad.

Bocca di Lupo betyder 'ulvens mund', og vingården skal have fået sit navn fordi der var mange ulve i området indtil Anden Verdenskrig. Vinen er lavet udelukkende på den i Danmark ikke særlig kendte drue Aglianico. Aglianico er en af verdens ældste blå druesorter og kendes helt tilbage til romersk tid. Druen stammer sandsynligvis fra Grækenland og er en udbredt rødvinsdrue i Syditalien, hvor den trives godt på bakkerne og den vulkanske jord. Aglianico giver intensive og aromatiske vine, som Aglianico del Vulture og Taurasi, der bare bliver bedre ved lagring.

Aglianico kaldes ofte for sydens Barolo, da den på flere punkter ligner nebbiolo, som er den drue der bruges til Barolo.

For nogle år siden var vinene fra Puglia (hælen på den italienske støvle) kendt for at have et godt pris/kvalitets forhold. Man kunne få en rimelig vin til næsten ingen penge. Det betød, næsten i følge dansk lov, at supermarkedernes indkøbere ville have vinene til stadig lavere og lavere priser. Nogle producenter følte sig presset til at slække på kvaliteten for at imødekomme kravene. Da kunderne fandt ud af, at kvaliteten ikke længere var så god som tidligere, købte de færre vine fra Puglia. Paradoksalt nok skete det samtidig med, at Puglia andre steder i verden havde stor fremgang med stadig bedre og bedre vine.

Det er blandt andet meget store investeringer fra norditalienske vinproducenter, der er årsag til den enorme fremgang i kvaliteten. En af de første til at tilføre penge og viden var Antinori fra Toscana, som i 1998 grundlagde Tormaresca. Firmaet ejer vingårdene Bocca di Lupo i Castel Del Monte området og Masseria Maime, der ligger i et af Salentos smukkeste områder. De to ejendomme har tilsammen næsten 400 hektar beplantet med vinstokke.


Alle køkkenskriverier og nyhedsmails
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Udvalgte værker fra 2023
07. januar 2024
Så er årets lille hæfte sendt til trykkeriet. Du kan smugkigge på udva.....
Læs mere
Barbera d'Alba
21. november 2023
Bel Colle Barbera d'Alba Ape Reale Ny vin i sortimentet Barbera Ape .....
Læs mere

DoréDelicato | Vin&Kunst
Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk