Køkkenskriveri nr. 41


Toscanske sommerminder
Af Benny Doré den 16. april 2010

Da vi sidste sommer kørte rundt i bl.a. Toscana for at besøge en række at de vinhuse der er repræsenteret i vores sortiment, boede vi et par dage i et af vingården Palagettos feriehuse. Vinslottet Il Palagetto ligger kun een kilometer udenfor den skønne toscanske by San Gimignanos historiske centrum. San Gimignano er en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer. Vi har siden starten haft mange af vinene fra Tenute Niccolai, hvorunder Palagetto hører, i vort sortiment.

Vi havde senest besøgt San Gimignano for cirka 30 år siden. Dengang var der en enkelt lille parkeringsplads udenfor bymuren, og det var endog meget nemt at få plads til bilen. Efter kl. 19 var vi stort set de eneste turister tilbage, og det var nemt at få plads på et af byens få hoteller. Oplevelsen af at gå næsten alene rundt i de snævre nattedunkle gader, står stadig tydeligt i vores erindring.

Sådan er det ikke mere. Nu er der mange store parkeringsanlæg rundt om byen, hvor man må køre rundt meget længe for at finde en ledig plads. Det lykkedes os ikke at genfornemme den middelalderlige stilhed blandt mange tusinde andre turister. Det var derfor en lise at bo helt fredeligt på Il Palagetto, midt i vinmark og olivenlund.

En aften/nat sad vi på terrassen og kiggede ud over det smukke toscanske landskab. Til at holde os med selskab havde vi af værtinden fået en flaske af husets Vernaccia di San Gimignano Riserva. Vi kendte, og forhandler, den normale udgave af denne lokale hvidvin. Riservaen var dog et nyt og meget godt bekendtskab. Vinen har vi hidtil ikke kunnet få ved vinhusets danske importør, men på vores opfordring er der nu kommet nogle kasser til Danmark - og de kan selvfølgelig købes her i forretningen.

Fotoet viser en af de netop ankomne flasker der fungerer som perfekt ledsager til en antipasto. Læg også mærke til flasken med olivenolie - som er en ny fremragende ufiltreret extra jomfru olivenolie vi netop har fået hjem. Nok en af de bedste olivenolier jeg har smagt.

Se mere:
Palagetto Vernaccia di San Gimignano Riserva Vine fra Tenute Niccolai Ekstra Jomfru Olivenolie Taggiasca ufiltreret

Alle køkkenskriverier
Info:
Kontakt (09.00-18.00)
Hanne Doré: 30 24 10 98
Benny Doré: 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Mail Åbningstider
Nyhedsmail
Få besked om nye vine eller årgange, nyt fra vingårdene, gode tips eller måske et godt tilbud fra DoréDelicato.

Tilmelding Arkiv
Køkkenskriverier:
Correggia
03. december 2022
Tilbage i 2010 besøgte jeg første gang vinhuset Matteo Correggia, der .....
Læs mere
Etudes
11. september 2022
Disse tegninger er ikke skitser til større værker. Heller ikke del af .....
Læs mere

Vestergade 16 | Særslev | 5471 Søndersø
Telefon 30 24 10 98 / 20 49 10 24
MobilePay: 845 445
Email: info@doredelicato.dk